İskeçeli tûtûncülerden Başbakana mektup - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli tûtûncülerden Başbakana mektup

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ili tûtûn üreticileri, Başbakan Kiryakos Miçotakis’e bir mektup göndererek gelecekle ilgili kaygılarını dile getirdiler.

Mektupta, İskeçe ilinde tûtûnün, dağlık, kıraç ve kurak topraklarda üretilen tek ürün olduğu ve üreticilerin yıllarca basma çeşidi tûtûn ürettikleri kaydediliyor.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’nın 27.01.2023 tarihli Basın Duyurusuna göre, Rodop ilindeki tûtûn mahsullerine ilişkin tazminatlar, de minimis yardım prosedürü ile Maliye Bakanlığı’na iletildi, ancak aynı sorunları yaşayan İskeçe’ye benzer bir yardım gelmedi.

Bakan Yorgos Georgantas ile telefon görüşmesinin yanı sıra Bakan Yardımcısı Yorgos Stilios ile 31.01.2023 tarihinde Atina’da görüşme gerçekleştirdiklerini, ardından konuyla ilgili kapsamlı bir sunum yapıldığını anlatan İskeçeli üreticiler, buna göre, ELGA kapsamına girmeyen ve bunun sonucunda üretimin yüzde 40 oranında azalmasına neden olan tepe hastalığından bahsediyorlar.

Bakandan adaletsizliğin giderileceği ve İskeçe’nin de aynı de minimis prosedürüne dahil edileceği sözünü aldıklarını söyleyen çiftçiler, söze rağmen desteğin hiçbir zaman verilmediğini vurguluyorlar.

Tûtûn üreticileri, Başbakan’dan bu sorunu çözmelerini talep ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...