Acıkan ayı, 40 kilo bala el koydu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Acıkan ayı, 40 kilo bala el koydu

Aç bir ayı, Yunanistan’ın Paikos Dağı’nın eteğindeki arı kovanlarında kilolarca balı yiyerek, 10 yılı aşkın süredir boy göstermediği bir alanda varlığını yeniden hissettirdi.

İlk tahminlere göre ayı yaklaşık 40 kilo bal yedi ve 15 ila 20 arı kovanını parçaladı.

Ayı, Gumenissa bölgesi sakinleri tarafından felaketlerden haberdar edildikten sonra çevre örgütü ‘Kallisto’ üyeleri tarafından kurulan otomatik kameralar tarafından kendi başına ‘yakalandı’.

‘Ayının yediği bal, geçen yıl üreticilerin arıları beslemek için koydukları baldı. Bu seneki üretimde o kadar bolluk yok. Ayı ayrıca arıların yavrularını da yedi’ diyor ‘Kallisto’ örgütünün iletişim yöneticisi Yorgos Theodoridis, ve bölgede en az 10 yıldır bir ayının ortaya çıkmadığını ve varlığını nüfusundaki artışa ve aynı zamanda Paikos’un eteğinde bol miktarda bulunan yiyeceklere bağladığını sözlerine ekledi.

Theodoridis ‘Özellikle bu yıl, üreticiler iyi fiyat alamayınca ve hasat etmedikleri için ağaçlarda çok fazla kestane kaldı, bu nedenle ya dallarda ya da yerde bol miktarda yiyecek vardı’ diyor.

Arıcıların kovanlarındaki hasarı fark ettikleri Şubat ayının başından itibaren, Orman Hizmetleri ve ‘Kallisto’ yetkilileri bölgeye giderek hasarla başa çıkma ve zararı önlemenin yolları hakkında halkı bilgilendirildiler.

Theodoridis, ‘Arı kovanlarını elektrikli çitlerin içine taşımalarını ve gürültünün hayvanı korkutması ve uzaklaştırması için küçük bir radyo açmalarını tavsiye ettik ve üreticiler de bunu izledi’ diye ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...