Yunanistan’da melez yaban domuzlarında ‘nüfus patlaması’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da melez yaban domuzlarında ‘nüfus patlaması’

Yunanistan’da hayvansever NEMESIS Federasyonu, yaptığı duyuruyla, melez yaban domuzlarının aşırı artması sorunu için devletlerden ve yetkili kurumlardan bir an önce etkili önlemler almalarını istedi.

Özellikle, ilgili basın bülteninde belirtildiği gibi, NEMESIS, son yıllarda gözlemlenen melez yaban domuzlarının aşırı nüfus artışının önlenmesi ile ilgili olarak Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Tarımsal Kalkınma Bakanlığı liderlerine, yasal olarak yetkili kurumlara, siyasi partilerin liderlerine ve medyaya tamamen belgelenmiş ve gerekçeli tezlerini gönderdi.

Duyuruda ‘2000’li yılların başından itibaren bir anda gözlemlenen ve sorun yaratan bu hızlı artış, asılsız olarak, göçebe domuzların Yunan yaban domuzlarıyla sözde kontrolsüz eşleşmelerine bağlanarak, nedenlerinin gizlenmesi istenmektedir. Bu Yunanistan’a özgü değil uluslararası bir fenomen olan fenomen’ denilirken, İtaltya, Almanya, Kanada ve ABD’de benzer durumların görüldüğü kaydediliyor.

‘Yunanistan’da avcılardan oluşan ekipler tarafından yaban domuzlarına yatay olarak zulmedilmesiyle bu melez hayvanların nüfus patlaması sorununu çözmeye yönelik önlemler yanlıştır, etkisizdir’ denilen açıklamada, ‘özellikle ülkemiz açısından Yunanistan’daki Avrasya yaban domuzu (sus scrofa) nüfusunun varlığına ve hayatta kalmasına yönelik doğrudan bir tehdit oluşturmaktadır’ diye ekleniyor.

NEMESIS, Yunan hükümetini bu hayvanlara zulmetmeye yönelik zararlı ve etkisiz siyasi uygulamayı durdurmaya çağırıyor ve siyasi partileri, ‘sorunu derhal ve sorumlu bir şekilde fark ederek, taktiksel olarak yaban domuzunun vahşi popülasyonları ve vahşi yaşamın yaşam alanlarının dengesi için son derece tehlikeli olan av lobilerinin vurgunculuğunu durdurmak için baskı uygulamak amacıyla müdahale’ etmeye davet ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...