Hırsızlar evden, 30 ünlü tablo, 200 bin evro para ve mücevher çaldılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hırsızlar evden, 30 ünlü tablo, 200 bin evro para ve mücevher çaldılar

Yunanistan’ın Attiki Eyaleti’ne bağlı Dionisos bölgesinde Cumartesi sabahı erken saatlerde bir inşaat şirketi sahibinin iki katlı evi hırsızların hedefi oldu.

Devasa hırsızlığının faillerinin inşaat firmasının sahibinin iki katlı dairesinde unuttuğu iki eldiven bodrumda bulundu ve 30 ünlü tablo, 200 bin evro ve çok sayıda mücevherden oluşan büyük soygunun gizemini çözebilir.

Güvenlik araştırmacıları, polisin adli tıp laboratuvarları tarafından faillerin eldivenlerde parmak izi ve DNA izlerinin bulunacağını tahmin ediyor.

Meçhul failler, evin 67 yaşındaki kiracısının o saatlerde evde olmayacağını bildikleri gibi, aynı zamanda kasalarda yüzbinlerce evro ve bodrumda tablolar olduğunu da biliyorlardı.

Böylece alarmı devre dışı bıraktılar ve telefon kablosunu çıkardılar, ardından bir camı kırdılar ve mülkün birinci katından eve girdiler.

Binayı aradıktan sonra, bir gravür kullanarak kilitli bir kasayı kırdılar ve içindeki 200 bin evroyu, parasal değeri bilinmeyen mücevherleri ve güvenlik kameralarının kayıt cihazını çaldılar.

Daha sonra failler, mal sahibinin inşaat şirketinin bulunduğu bodrum katına inerek, yine gravür kullanarak iki kasayı daha kırdılar içlerinden, parasal değeri bilinmeyen mücevherat ve şirkete ait çeşitli belgeleri çaldılar.

Doğal olarak, bir vitrinin içine yerleştirilmiş, ünlü ressamların, parasal değeri bilinmeyen otuz tablosu da bodrumdan çalındı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...