Milletvekili Burhan Baran: Batı Trakya'da psikiyatrik vakalarda dramatik bir artışa tanık oluyorum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran: Batı Trakya’da psikiyatrik vakalarda dramatik bir artışa tanık oluyorum

İskeçe (Xanthi) PASOK Milletvekili Psikiyatrist Burhan Baran Yunan Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada Batı Trakya’da son yıllarda psikiyatrik vakalardaki yüksek artışa değinirken, soruna çözüm çağrısında bulundu.

İskeçe Milletvekili Burhan Baran, toplumun geleceği olan gençlerin özel psikososyal desteğe ihtiyacı olduğunu kaydederken, İskeçe Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki psikiyatristlerin İskeçe Devlet Hastanesine tayin edilmelerinin Ruh Sağlığı Merkezinin hizmet verememesine sebep olduğunu yineledi.

Milletvekili Burhan Baran konuşmasından ilgili bölümler şöyle:

“Branşım nedeniyle psikiyatri sorunlarını yakından gözlemleme fırsatına sahip olan bir uzman olarak ne yazık ki bu alandaki gündelik sorunlarda dramatik bir artışa tanık olduğumu sizlerle paylaşmak isterim.

Maalesef psikiyatrik vakalardaki bu yüksek artış, hasta kişilerin tedavi olmaları için yaşadıkları bölgenin coğrafi sınırlarının dışına çıkmalarına sebep olur iken, bu durum hastaları hayli zorlamaktadır.

Ksanthi (İskeçe) Ruh Sağlığı Merkezinde görevde bulunan 3 psikiyatr, mevcut eksiklikleri gidermek amacıyla, Ksanthi (İskeçe)Devlet Hastanesi’ne tayin edilmişlerdir. Böylelikle Ksanthi (İskeçe) Ruh Sağlığı Merkezi hizmet verememektedir. Ksanthi (İskeçe) Ruh Sağlığı Merkezi daha önce zeka ölçmek amaçlı, psikometrik değerlendirmeleri yapabilirken, şimdilerde hastalar Aleksandrupoli (Dedeağaç) Devlet hastanesine veya, Thesaloniki (Selanik)teki devlet hastanelerine başvurmak zorundadırlar.

Uzman hekim eksikliği nedeniyle nöbetlerin gerçekleşebilmesi için, Ksanthi (İskeçe) ve Komotini (Gümülcine) devlet Hastanelerinden psikiyatr uzmanlarının Aleksandrupoli (Dedeağaç) devlet Hastanesinin, psikiyatri bölümüne tayin edilmeleri, diğer iki hastanedeki doktorların işlerini zorlaştırmaktadır.

Maruz kaldıkları baskı nedeniyle şiddetli psikotik bozukluklar gösteren gençlerin, kendilerine zarar verebilecek davranışlarda ve intihar girişimlerinde bulunmalarına, giderek daha sık tanık oluyoruz.

Tüm bu nedenlerden dolayı bu toplumun geleceği olan geçlerimizin özel psikososyal desteğe ihtiyaçları vardır.

Yeni Demokrasi Hükümetinin Ruh Sağlığı için ayırdığı bütçe, sağlık alanında yapılan toplam harcamalarının yaklaşık sadece %5’ini temsil etmektedir. Sonuç itibarı ile bu oran, ülkemizde Ruh Sağlığının maalesef gerekli olan konumda bulunmadığının bir göstergesidir.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...