Eski İstasyon Şefi: Yunanistan Demiryolları Kurumu tamamen kapatılmalı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eski İstasyon Şefi: Yunanistan Demiryolları Kurumu tamamen kapatılmalı

Yunanistan’da Volos ilinin eski istasyon şefi Yorgos Apostoleris, Tempi’deki trajik tren kazasıyla igili konuştu.

Apostoleris, ‘OSE (Yunanistan Demiryolları Kurumu) denen bu teşkilat kapatılmalıdır. Avrupa’da dolaşımda olan çok iyi ‘tarifleri’ olanlarla yeni bir yönetime gitmek gerek. Bölgenin siyasi yöneticileri birleşip demiryolu yapsınlar çünkü bugün bizim demiryolumuz yok’ dedi.

Demiryollarında 40 yıl görev yaptığını belirten istasyon şefi şunları ekledi:

‘2004’ten itibaren merkez istasyon şefiydim, ancak 5-6 yıl boyunca belirli bir müfettiş (sanıklardan biri dahil) tarafından sağdıcını yerleştirmesi için devrildim. Bu özel kişi, eylemleriyle 2010’da sağdıcını istasyonun başına getirmek için beni devirdi. Görünüşe göre kendisi her zaman yapması gerekeni yaptı: oyları hizmet ettiği parti aracılığıyla kontrol etmek.’

Gün ışığına çıkan istasyon şefleri arasındaki yeni diyaloglar hakkında yorum yapması istendiğinde ise Apostoleris, şunları söyledi:

‘Tek bir mazeret yok. Trafik Dairesi’nden çıkmış olamaz. 1001 modelini şoföre vermeye bile gitmedi. Trafik Dairesi dışında olamaz. İş asla durmaz. Ama hangi iş? İşte hangi kalite? 118’in baypasta olduğunu görmemiş olamaz (…) Görünüşe göre yetersiz. Çok fazla şey için.’

Ve ekledi:

‘Bilinç ve bilinçsizlik vardır. Biri bilinçli olarak, kimi bilinçsizce hizmet ediyor. Demiryolu trafik düzenlemesine ve her düzenlemeye kesinlikle uyulmalıdır. Bu iyi arkadaşlar asla kontrol edilmedi. Telgrafları kontrol etmek ve çapraz kontrol etmek için asla bir imza yoktu. (…)
1984’te bir başmüfettişten ilk uyarımı aldım, çünkü Farsala’da bir treni elimde düdüklü küçük zincirle karşıladım. (…)

Trenlerin güvenliği hakkında bir şey söylemeye gerek yok, sadece bir düzenleme var ve trenler çalışıyor ya da çalışmıyor. Gördüğümüz gibi hiçbiri yoktu. Bu küçük grubun suç eylemleridir. Ama Larissa’yla kalmayalım, Atina’yı da kontrol edelim, Selanik’i de kontrol edelim, her yeri kontrol edelim. Yönetmeliklere sıkı sıkıya bağlı kaldığımızı düşünmüyorum. Yunanistan’ın bütün kitaplarının yabancılar tarafından toplanıp kontrol edilmesini önerdim. Yunanlıları bırakın. Politikacılar, partiler, sendikalar tarafından baskı altına alınabilirler. Dışarıdan gelenlerin kontrol etmesine izin verin ve dışarıdakilerin bir fikir oluşturmasına izin verin. Ağları onaylayanlar var.’

Gar ustalarının eğitimlerinin nasıl yapıldığına ilişkin ise şunların altını çizdi:

‘Bir ciddiyeti var. Kim tarafından eğitildi? Maaşlarına fazladan bir şey almaları için onları eğitmen olarak yerleştirdiğimiz sistemdeki insanlar tarafundadan. OSE denen bu kuruluş kapatılmalıdır. Kapalı olmalıdır. Baban için, sağdıcın için, büyükbaban için, bu Yunanistan için mücadele etmiş tüm mücadeleciler için böyle bir kuruma sahip olmamız utanç verici. Sonunda bir karar verilmesi gerekecek. Kaybolması gereken tonlarca boşlukla. Ve Avrupa’da dolaşımda olan çok iyi ‘tarifleri’ olanlarla yeni bir yönetime gitmek gerek. Bölgenin siyasi yöneticileri birleşip bir demiryolu inşa etsinler, çünkü bugün bizim demiryolumuz yok.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...