Yassıköy meclisindeki muhalefet üyelerinden Önder Mümin’i dava kararı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy meclisindeki muhalefet üyelerinden Önder Mümin’i dava kararı

Önder Mümin

Batı Trakya’nın Yassıköy Belediyesi’nde muhalefet meclis üyeleri, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

6 Mart Pazartesi günü toplanan Belediye Meclisi, oy çokluğuyla Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin hakkında görevi ihlal suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

14 imza ile Belediye Meclis’ine getirilen öneri, 14 lehte, 5 aleyhte ve bir de beyaz oyla kabul edildi.

Öte yandan Önder Mümin meclis toplantısına katılmadı.

Yerel Hronos gazetesinin haberine göre, anamuhalefet lideri Kiryakos Amucas, ‘Geçen aylarda Belediye Başkanı, haksız kararlarla, yasalara uymadan, her zaman muğlak bir şekilde, sözde kamu yararı adına ve hatta daha fazla analiz yapmadan ulusal güvenlik nedenlerini ileri sürerek çalışanlara karşı bir disiplin suçlamaları pogromu başlattı. Suçlamalar tamamen eksik, çoğu zaman uydurma ve kanunun gerektirdiği gerekçelerden yoksun. Her zaman Belediye Başkanı’nın disiplin yetkisini kötüye kullanarak düzenleniyorlar ve sadece çalışanlara değil, Belediye’ye ve hizmetlerine de maddi ve manevi zarar vermeyi amaçlıyorlar. Hatta daha çalışanlara duyurulmadan sosyal medya aracılığıyla duyurulurken, belediye başkanının yardımcıları sözlü ve tehditkar emirlerini çalışanlara iletmeyi taahhüt ediyorlar. Sonuç artık Belediye’de görülüyor. Servisler kapatıldı, Belediye Başkanı istediği görevi kanun hükümlerine aykırı olarak istediği kişiye veriyor’ dedi.

Muhalefet liderlerinden İsmet Kadı ise Belediye Başkanı’nın davranışının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, ‘Ülke genelinde bizi kötü anlamda tanıttı. Sayın Amucas’a katılıyorum, konuyu Yunan devletine götürmeliyiz’ dedi.

Geçmişte Önder Mümin tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara değinen Belediye Meclis Üyesi Panayotis Sporikis ise, ‘Bizi ilgilendiren ilk konu vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Ne yazık ki, bahsettiğimiz süre boyunca bunların hiçbiri olmadı. Bu yönetim şekline müsamaha gösteren iktidar meclis üyelerine de sorumluluk düşmektedir. Sayın Amuczas’ın söylediği sadece birkaç şey. Altın Şafak ilkeleri olan bir komünist olduğumu söyleyecek kadar ileri gitti. 20 yaşımdan beri hiçbir şeyi hesaba katmadan hareketin içindeyim, faşizme ve onu doğuran rahme karşı mücadele ediyorum’ dedi.

Belediye Başkanı’nın ciddi suçlamalarıyla işçilerin işten çıkarılmasıyla ilgili ise Sporikis, ‘İşçiler suçlanırken biz onların yanındaydık. Medyaya Yunan Devletinin tavır almasını kınayan ve talep eden 4 duyuru yaptık’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...