Mitsotakis: Yunanistan’da siyasi değişim geliyor, yatırıma hazır olun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mitsotakis: Yunanistan’da siyasi değişim geliyor, yatırıma hazır olun

Mitsotakis: Yunanistan’da siyasi değişim geliyor, yatırıma hazır olun

Economist’in konferansında konuşan anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis para piyasalarına Yunanistan’a yatırım yapmaya hazır olma çağrısında bulundu.

“Er ya da geç gelecek olan siyasi değişiklik vesilesiyle şimdiden piyasalara çağrıda bulunuyorum: Yunanistan’a yatırım yapmaya hazır olun” ifadelerini kullanan Mitsotakis “Sermaye getirin, iş getirin, ülkemizde teknik bilgi getirin. Ben ise istikrar çerçevesi, düşük vergi, rekabet ve daha az bürokrasi temin edeceğim. Ekonominin ilerlemesi için gerekenleri yapmaya hazırız. Başarlı olmaktan başka seçeneğimiz yok. Bunu ulus olarak daha önce da başardık şimdi de başarabiliriz” diye konuştu.

Gelecekte kurulacak bir ND hükümetinin uygulamaya hazır olduğu planla ilgili olarak ise anamuhalefet lideri şu 5 adamı tekrarladı.

1. Mali krizden nihai çıkış için ND’nin ulusal planı olan Doğruluk Anlaşmasını uygulayarak piyasalardaki güveni yeniden kazanmak.

2. Mevduatları geri getirmeye, batık kredilerin idaresine ve sermaye kontrollerinin kaldırılmasına yönelik adımlar atarak ekonomideki likiditenin iyileştirilmesi.

3. Dışa dönüklüğün ve yatırımların artması yönünde yapısal reformları uygulamak.

4. Vergi ve harcamaları azaltarak daha etkin bir devlet formülüyle uygulanan mali politikayı değiştirmek ve bütçe fazla hedefinin düşürülmesi için 2023’ten sonra değil, şimdiden uğraşmak.

5. Kamu borcuna yapılacak müdahaleleri netliğe kavuşturmak ve borcun sürdürülebilirliğinin bütçenin gayri safi yurtiçi hasılanın %3,5 oranında fazla vermesiyle değil %2 oranında fazlayla sağlanması.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et