Batı Trakya’da market soyan çete üyeleri tutuklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da market soyan çete üyeleri tutuklandı

Yunanistan’ın Trikala Emniyet Müdürlüğü, Teselya ve Batı Trakya bölgelerinde süpermarketlerde meydana gelen 15 hırsızlık vakasına dair soruşturmasını tamamladı.

4 kadın ve 2 erkekten oluşan 6 kişi hakkında suç örgütü kurmak ve suç ortaklığıyla hırsızlık yapmak suçlarndan dava açıldı.

Polis soruşturmasında, faillerin her seferinde aynı ya da farklı şekilde hareket ederek, süpermarketlere çoğunlukla tek başlarına ya da çiftler halinde girdikleri, birbirlerini tanımıyormuş gibi yaptıkları ve genellikle birbirine yakın hareket etikleri, saklanma ve koruma sağlama amacıyla hareket ettikleri, ayrıca güvenlik kameralarının kurulu olduğu yerleri tespit ettikleri belirtiliyor.

Daha sonra ürünleri çalıp ve hiçbir şey satın almadan veya çok ucuz ürünler satın alarak marketlerden ayrıldıkları ekleniyor.

Failler bu şekilde Şubat 2022’den Ocak 2023’e kadar Larisa, Trikala, Kardiça, Gümülcine (Komotini), İskeçe (Xanthi) ve Dedeağaç’taki (Alexandoupoli) süpermarketlerden çeşitli ürünleri (alkollü içkiler, bakım ürünler vs.) çalarak toplam değeri 11.103 evro olan 15 hırsızlık gerçekleştirmişler.

Trikala Polisi, 23 Şubat Perşembe Selanik’te, faillerin iki evinde yasal arama yaptı ve şunları buldu:

  • 52 şişe alkollü içki
  • 5 cep telefonu,
  • toplam 450 evro nakit para
  • şampuanlar

Ayrıca,

  • bir evde, Pavlu Mela Emniyet Müdürlüğü tarafından hakkında usul davası açılan başka bir kişiye ait 2,1 gram ağırlığında bir naylon paket yasak madde ve iki yasak madde rendesi bulunarak el konuldu,
  • diğer evde ise Ampelokipi-Menemeni Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ve burada Atina Beş Üyeli Mahkemesi’nce hakkında hırsızlık suçundan beş yıl hapis cezası kararı olan bir kadın bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et