2,3 milyon vatandaş için Market Pass ödemeleri başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

2,3 milyon vatandaş için Market Pass ödemeleri başlıyor

Yunanistan’da vouchers.gov.gr platformundaki Market Pass başvurularının ilk haftasında (21-28 Şubat) 3 milyondan fazla haneden başvuru kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, şu ana kadar 2,3 milyon haneye ulaşılırken, geri kalanların ise başvuru yapması için iki hafta daha süreleri var.

Şimdiye kadarki süreçte, başvuruların yüzde 97 oranında evden veya ofisten gerçekleştirildi. Onaylanan 2,3 milyon başvurunun sadece 83 bini vatandaşa hizmet merkezine (KEP) gidilerek yapıldı.

Düne kadar başvurusu onaylananlar için ödeme süreci 3 Mart Cuma günü başlıyor.

Ancak, tutarların kamu ve Banka tarafından kaydedilmesi için hak sahiplerinin paraları hesaplarında 6 Mart Pazartesi gününden itibaren görecekleri kaydediliyor. IBAN yerine fiziksel kart seçenler içinse paranın görünmesi biraz daha uzun sürece.

Özellikle daha önce hiç dijital ‘cüzdan’ kullanmamış olanların, uygulamayı yükleme ve kimlik belirleme sürecinden geçmesi gerekecek.

Bankalarda veya Elektronik Vatandaş Sicili’nde güncel bilgileri olmayanların, seçtikleri finans kurumu ile işlem yapması, hatta kısa video kayıtları yapması gerekecektir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...