Saatleri ne zaman bir saat ileri alacağız? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Saatleri ne zaman bir saat ileri alacağız?

Yunanistan‘da yakında bir saat uyku kaybedeceğiz, yaz saati uygulamasını karşılayarak! 2023’teki ilk saat değişikliği ne zaman olacak?

2023 yılında, 26 Mart’ta yaz saati uygulamasına geri dönüyoruz. 26 Mart’ta sabah saat 03:00’te, saatler bir saat ileri alınacak ve hepimiz bir saat uyku kaybedeceğiz.

Avrupa Birliği’nde saat değişikliği uygulamasının kaldırılması konusu donmuş durumda.

2019 Mart ayında Avrupa Parlamentosu, saat değişikliği uygulamasını 2021’den itibaren sonlandırma yönünde oy kullanmıştı. Ancak Avrupa Parlamentosu kararı uygulanmıyor.

Yaz saati uygulaması nedir ve ilk ne zaman başladı?

Yaz saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz aylarında saatlerin bir saat ileri alınması ve kış aylarında tekrar geri alınmasıdır.

Bu uygulama ile, gün ışığından daha fazla yararlanarak elektrik tasarrufu sağlanması, iş saatlerinin güneş ışığına daha uygun hale getirilmesi ve turizm sektörünün canlanması hedeflenmektedir.

Yaz saati uygulaması ilk olarak 1916 yılında Almanya’da uygulanmaya başlamıştır. İlk olarak savaş zamanlarında enerji tasarrufu sağlamak amacıyla uygulanan bu sistem, zamanla pek çok ülke tarafından benimsenmiştir. Günümüzde Yunanistan ve üyesi olduğu Avrupa Birliği ülkeleri yaz saati uygulamasını hala kullanmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...