Yunanistan’da güzellik salonunda botoks yaptırdı, görme yetisini kaybetti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da güzellik salonunda botoks yaptırdı, görme yetisini kaybetti

Yunanistan Dermatoloji ve Zührevi Hastalıklar Derneği (EDAE), uzman olmayan doktorlar tarafından yapılan botoks enjeksiyonlar ve diğer güzellik tedavileri sonrasında zarar görülmesine tepki gösterdi.

Bu tedavilerin tıbbi bir işlem olduğunu anımsatan EDAE, ama maalesef herhangi bir eğitim almadan güzellik merkezlerinde ‘güzellik uzmanları’ sayılan kişiler tarafından gerçekleştirilmekte olduklarını vurguladı.

Dermatologlar, açıklamalarında, pekçok hasta için ‘Doğal olduğu gibi, yüzlerinde veya vücudun diğer kısımlarında cilt nekrozu, granülomatöz reaksiyonlar, şekil bozuklukları, enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar ve hatta görme yetisini kaybetme gibi deformasyonlara maruz kaldılar’ diyorlar.

Hasarı onarmak için bazı hastaların daha sonra özel dermatologlara ve Ulusal Sağlık Servisi’nin birinci basamak sağlık doktorlarına başvurduğu ekleniyor.

Atina, Selanik, Patra, İraklio-Girit vb. gibi birçok büyük şehirde, Yunan Dermatoloji ve Zührevi Hastalıkları Derneği ve Tabipler Birliği, yasadışı ve tehlikeli tıbbi kozmetik prosedürler için tepkiler ve düzinelerce rapor almış durumda.

EDAE Başkanı İoannis Barkis, Patra’da botoks yaptıran bir kadının kör olduğunu anımsatırken, ‘Maalesef tüm Yunanistan’da meydana gelen bu olaylar kabul edilemez ve ilgili tüm kurumların acil müdahalesini gerektirir’ diyor.

Barkis, ‘Estetik dermatolojinin medikal operasyonlarının ve tedavi protokollerinin, Medikal Estetik ünvanı olmayan ve tanınmayan işyerlerinde, lisanssız alanlarda, eğitim almamış güzellik ‘profesyonelleri’ tarafından uygulanması tahayyül bile edilemeyecek bir durumdur. Güzellik merkezlerinde, kuaförlerde, ‘tırnak dükkanlarında’ ve hatta ne yazık ki evlerde ve internette indirimli ve ekonomik paketlerle reklamı yapılıyor’ diye ekliyor.

Barkis, ‘EDAE, uzmanlık alanımızın temel direklerinden biri olan Estetik Dermatoloji alanının karşı karşıya olduğu ciddi sorunlar konusunda defalarca kamuoyu önünde tavır almıştır. Dermatologlar ve plastik cerrahlar, ilgili eğitime sahip olan ve bu özel bilgi alanında bilgi, güvenilirlik ve hepsinden önemlisi güvenlik ile ilgilenebilen tek kişilerdir’ diye vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...