Mahkum olan Papas: Bu dava SYRIZA’ya saldırı olarak açıldı – Halk adaleti getirecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mahkum olan Papas: Bu dava SYRIZA’ya saldırı olarak açıldı – Halk adaleti getirecek

Yunanistan’da Özel Mahkeme, 2016 yılında televizyon lisansı ihale sürecini yürütürken aldığı kararlar için eski bakan Nikos Pappas’a yasanın öngördüğü en yüksek ceza olan, 3 yıl ertelemeli, 2 yıl hapis cezası verdi.

Ayrıca eski bakanın suç ortağı olarak yargılanan Hristos Kalogriças’a ise görevi ihlalden 5 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Özel Mahkeme savcısı Dimitris Asprogerakas, ayrıca, ‘SYRIZA partisine dosya ve çantaların Kalogriças’ın ofisinden gönderildiğini’ ifade eden sekreteri Efthalia Diamanti’nin ifadesiyle tutanakların savcıya gönderilmesini talep etti.

Pappas, kararla ilgili yaptığı açıklamada, ‘NOVARTIS ve SIEMENS davalarına ilişkin kararların ruhuna uygundur’ yorumunu yaptı ve ‘Bazı hakimlere göre halka zarar veren masum, eylemleriyle halka para sağlayan suçlu gibi görünüyor. Bazıları için ne Kreços’un aynı davadan beraat etmesi, ne de savcının iddianameyi feshetme önerisi önemliydi’ dedi.

Eski Bakan, ‘Bu davanın siyasi olduğu kesinlikle açık. Miçotakis’in kamu parasını yağmalamasını, ‘mavi böcekler’ ve ‘mavi çekirgeleri’ gizlemek için yapıldı. Bu dava, zengin vatandaşlarımızın oy vergisi ödediği ve anayasaya uymaya zorlandığı için yapılmıştır. Bu dava bizim tarafımızı vurmak ve zenginlerin tekrar ödeme yapmasını engellemek için yapıldı’ ifadelerini kullandı.

Pappas, bazı hakimlerin buna karar vermeyeceğine dikkat çekerken, ‘Yunan halkı karar verecek. Emriyle her yere adaleti getirecek olan halktır. Görevimizi yaptık ve kamu yararına hizmet etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Kararla ilgili SYRIZA tarafından da bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ‘Özel Mahkeme, savcılığın mütalaasına aykırı, aynı dava için adli yargının beraat kararlarına aykırı, mantığa ve ne yazık ki gerçeğe aykırı karar vermiştir’ denirken, kararın ne kadar adil olduğuna ‘vatandaşlar ve gerçekler tarafından karar verileceğini’ de ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...