Otobüs şoförünün elinden dümeni kapan yolcu son anda felaketi önledi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Otobüs şoförünün elinden dümeni kapan yolcu son anda felaketi önledi

Yunanistan’da Selanik – Katerini seferini yapmakta olan otobüsün şoförü sağlık sorunu yaşayınca, otobüste büyük bir panik yaşandı.

O sırada otobüste seyahat etmekte olan inşaat mühendisi Theofilos Russis, sürücünün bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu hemen fark etti ve mutlak bir sakinlikle otobüsü durdurmayı başardı.

Russis, yaşanan panik ve korku dolu anları şöyle anlatıyor:

“Selanik’ten yaklaşık 8.15’te hareket ettik ve her şey yolunda gidiyor gibiydi. Ancak Katerini’nin yaklaşık 8-10 kilometre dışında (yol tabelalarına baktığım için hatırlıyorum) otobüs farklı bir rotaya girdi. Bir sağa bir sola hareket ediyordu, birkaç santimetre için bariyerlere çarpmadık. İlk seferinde dikkat etmemiştim. Böyle bir manevra yapmak için bir şeyden kaçınmak istediğimizi düşündüm.”

“Birkaç metre sonra manevralar devam etti ve işte o noktada gerçekten korktum” diyen yolcu, “Neler olduğunu anlamak için şoförün yanına geçtim. Koltukta direksiyonu tutarak ileriye bakarken çevre ile teması olmadığını gördüm. Önce iyi olup olmadığı, bir şey olup olmadığı sorularıma cevap vermedi ve yoluna devam etti. Ancak Katerini çıkışını da geçti ve ardından otobüsü durdurmasını istedim. Otobüste panik yaşanırken yoluna devam etti” diye ekliyor.

Rusis, “Otobüste panik başladığı an, bir şeyler yapmam gerektiğine karar verdim. Düz bir rotada kalabilmemiz için direksiyonu tuttum ve fren pedalına baktım. Bulduğumda üstte sürücünün ayağı olduğunu gördüm. Frenlemek için ayağının üzerine basmaya başladım. Otobüs yavaş yavaş yavaşlamaya başladı. Bu süreç yaklaşık 15 dakika sürdü ve otobüsü neredeyse Katerini tünelinin içinde durdurmayı başardım” diyor ve ekliyor:

“Ben otobüsü durdurmadan önce sürücü kendine gelmeye başladı. ‘Bırak beni, ben kullanabilirim, hiçbir şeyim yok’ dedi. Durup el frenini çekene kadar birkaç metre devam etti. Bir süre sonra tekrar çalıştırdı ancak el frenini tekrar çekerek otobüsü tekrar durdurdum. Kapıları güçlükle açtık ve yolcular dışarı çıktı. Bu arada polis geldi, bir şoför bizi tünelden çıkardı ve bir noktaya götürdü, daha sonra KTEL başkanı bizi aldı ve istasyona götürdü.”

Russis, otobüsün izlediği çılgın parkurda şoföre ne olduğunu anlayıp anlamadığı sorulduğunda ise “Davranışları bir sağlık sorunu olduğunu gösteriyordu. Daha sonra KTEL başkanıyla konuştum ve bana testlerden geçtiğini ve sonuçları beklediğimizi söyledi. Ama iki kez ciddi bir trafik kazasından kurtulduğumuz da bir gerçek. Mucizevi bir şekilde bariyerlere hızla çarpmadık ve can kaybımız olmadı. Neyse ki o sırada fazla trafik yoğun değildi” yanıtını veriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...