Batı Trakya’da depremzedeler için 1 dakikalık saygı duruşu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da depremzedeler için 1 dakikalık saygı duruşu

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti Meclisi, Türkiye ve Suriye’yi vuran ve binlerce ölü, yaralı ve nice insanı evsiz bırakan ölümcül depremlerin ardından depremzedeler için oybirliğiyle bir açıklama yayınladı.

13 Şubat Pazartesi günü başlayan toplantısı öncesinde, deprem kurbanları ile Andravida’nın güneyinde düşen Phantom uçağı kaptanı Efstathios Çitlakidis ve ekibi anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis Başkanı Hristos Papatheodorou, tüm kesimlerin oybirliğiyle kabul ettiği karar taslağını okurken, aynı zamanda Eyalet olarak insani yardım malzemelerinin toplanması da oybirliğiyle kabul edildi.

Metin şöyle:

‘Türkiye ve Suriye’yi sarsan son depremlerin yarattığı tahribatın büyüklüğü hepimizi şok etti. Binlerce insan hayatını ve sevdiklerini kaybetti veya yaralandı. Birkaç dakika içinde mallarının ve evlerinin yok olduğunu gördüler. Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Meclsi üyeleri olarak bu trajik olaylardan dolayı derin üzüntülerimizi ifade ediyor, imtihan edilen iki ülke halkına kesintisiz ve fiili desteğimizi ilan ediyoruz.’

‘Bölgesel Sentez’ listesi lideri Hristodulos Topsidis, kararla bir sorunu olmadığını ve buna katıldığını söyledi.

‘Bağımsız Birleşik Girişim’ listesi lideri Kostas Kaçimigas karara katıldı ve insani yardıma farklı bir ‘yaklaşım’ önerdi. ‘Büyük bir seferberlik var ve şimdiden DM-T Eyaleti’nin ötesinde Belediye, Kızılhaç ve Mitropolitliklerde de toplanıyor. Daha amaçlı hareket edebileceğiz. Çok fazla evsiz insan var ve bazı prefabrik evler, bazı sınıflar veya içme suyu gibi bireysel malzemeler gönderebiliriz’ dedi.

‘Aktif Bölge’ listesinin başkanı Kostis Simiçis ise karara katılarak, ‘komşularımızın acil bir ihtiyacı var ve başka ihtiyaçlar ortaya çıktığında onlarla da ilgilenmeliyiz. Büyük bir trajediden bahsediyoruz’ dedi.

‘Halk Birliği’ lideri Sideris Mihailidis, kendilerinin karara katıldığına işaret ederek, ‘KKE ilk günden itibaren Yunan halkını yardıma çağırdı ve tabii ki yaptılar. Suriye konusunda ambargo denen çok büyük bir zorluk var ve ne yazık ki yöneticilerin ilgisizliği bir kez daha görüldü ve sadece Yunanistan’dan bahsetmiyorum. İnsanların çektiği acıların dramı bile, acı çeken bir ülkede yıllardır var olan farklılıkları bükemez ve bir kenara bırakamaz’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...