Gümülcine’de kendisiyle birlikte olmadığı için işten çıkardığı kadına 15 bin evro tazminat ödeyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de kendisiyle birlikte olmadığı için işten çıkardığı kadına 15 bin evro tazminat ödeyecek

Batı Trakya’nın Rodop Tek Üyeli Asliye Mahkemesi, birkaç gün önce verdiği kararla, 70 yaşındaki bir iş adamına, kendisine dava açan eski bir çalışanına 15 bin evro manevi tazminat cezası verdi.

70 yaşındaki adamın, bir çocuk sahibi 45 yaşındaki kadını, kendisinin fiziki arzularına boyun eğmeyince onu işten çıkarttığı iddia ediyor.

Hatta aynı karara göre 45 yaşıundaki annenin işten çıkarılma nedeniyle geçim sıkıntısı çektiği için iş adamından ilk 5 bin evroyu derhal ödemesi isteniyor.

İddianameye göre 45 yaşındaki anne, özgeçmişini şirkete sunarak Mart 2021’de şirkette işe alındı. Ofis çalışanı olarak haftada 40 saat tam zamanlı ve Pazartesi’den Cuma’ya kadar çalışacaktı. Başlangıçta ikişer aylık iki sözleşme imzaladı ve aynı yılın Ağustos ayında sözleşmesi kalıcı hale geldi.

Davada belirtildiği gibi işe alındıktan bir ay sonra iş adamı onu ofisine çağırdı. 45 yaşındaki kadın Almanca bildiği için Almanya’daki bir şirketle ilgili sorular sordu ve ardından iki üç ay içinde Almanya’daki şirketin bulunduğu şehre birlikte gitmelerinin iyi olacağını söyledi. Ancak kadın reddetti.

Bir süre sonra, yine iş adamının davetiyle ve yine ofisinde ikinci bir toplantı yapıldı.

‘Bütün sorularını ihtiyatlı, incelikli ve kibarca yanıtladım, ama tabii ki rahatsız hissetmeye başladım çünkü benim özel hayatım ve onun detayları işverenimi ilgilendirmez’ diyen anne ‘Yaşananlardan sonra şimdi anlıyorum ki, benim hayatımı ve niyetimi, ahlakımı ve değerlerimi ve aklındakilere olası tepki ve dirençlerimi yeniden irdeliyordu’ diyor.

Şirketteki pozisyonunu değiştirdikten sonra, üçüncü bir toplantı gelir. Orada, işadamı, ona güvenebileceğini söyler.

45 yaşındaki anne, dava dilekçesinde belirttiği gibi o günden beri korku içindedir ve iş adamıyla her türlü temastan kaçınmaya çalışır.

‘Ondan ne kadar kaçınmaya çalışsam da, o benim işverenimdi, bu yüzden beni Ekim ayı başlarında ofisine çağırdı ve beni tekrar doğruca konferans salonuna götürdü ve çok güçlü bir şekilde emir vererek konuştu: ‘Geleceğin zaman seni buraya çağıracağım, burada dimdik geleceksin ve dimdik oturacaksın’.

Ekim ayının başındaki son görüşmelerinde onu konferans ofisine çağırır ve onun anlattığına göre ellerini okşamaya başlar ve boynunu öpmeye gider. Kaçmayı başarır ve kendi deyimiyle sürekli ağlar.

Davaya göre baskılar devam etti ve Kasım ayında kovulduğunu açıkladılar.

Onu neden kovduğunu sorduğunda, ofise uygun olmadığını ve görevlerini yerine getiremediğini söylediler.

Birkaç gün sonra 45 yaşındaki kadın, İş Müfettişliği’ne şikayette bulundu ve fiziki zorlama suçlşamasıyla dava açtı.

İşadamı 15 bin evro tazminat ödemeye mahkum edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...