Gümülcine’de 16 yaşındaki üç öğrenciden ikisi alkol kullanıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de 16 yaşındaki üç öğrenciden ikisi alkol kullanıyor!

Gümülcine’de 16 yaşındaki üç öğrenciden ikisi alkol kullanıyor!

16 yaşındaki her 9 öğrenciden 1’i yasaklı madde kullanıyor.

ERT Komotini devlet radyosuna konuşan Gümülcine’deki (Komotini) Bağımlılığa Karşı Önlem Alma Merkezi Orfeas yetkilisi psikolog Şerike Şerif  Uyuşturucuyla Mücadele Günü kapsamında Yunanistan geneli 2015 yılında lise birinci sınıf öğrencileri arasında yapılan araştırmanın sonuçlarına değindi.

Bu sonuçlara göre 16 yaşındaki her 11 öğrenciden biri haşhaş (kenevir) kullanımını tekrarladığını dile getirirken, her üç öğrenciden ikisi sıkça alkol kullandığını ifade ediyor.

Diğer taraftan her 5 öğrenciden 2’si en az bir kez sigara içtiğini dile getirirken, her 9 öğrenciden 1’i her gün sigara içtiğini kaydediyor.

Şerike Şerif’in dikkat çektiği bir diğer konu ise öğrenci ve yetişkinler arasında son yıllarda görülen internet bağımlığı oldu. Uzman psikolog çocuklar için günde iki saatten fazla internet kullanımına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan yaklaşık 300-400 arası öğrencinin yardım için Orfeas Merkezine başvurduğu ifade ediliyor. Merkez, Eylül ayından itibaren yeniden bilgilendirme amaçlı seminerlere başlıyor. Psikolog Şerike Şerif de bilgilendirmenin önemine dikkat çekerken “Bilgi eksikliği ve yanlış bilgilendirme var. Örneğin öğrenciler kenevir kullanımının zararsız olduğunu sanıyor. Ancak bu geçerli değil” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.