Dendias: Yunanistan, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardımı sürdürecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias: Yunanistan, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardımı sürdürecek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ‘Yunanistan, sahip olduğu tüm imkanlarla hem Türkiye’de hem de Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremlerin mağdurlarına yardım etmeye devam edecek’ dedi.

Arjantin Dışişleri Bakanı Santiago Andrés Cafiero ile Buenos Aires’te görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Dendias, ‘Ülkem bir ilkeler ülkesidir ve ilkeleri, her zaman imtihan edilen toplumlarla dayanışma halinde olmamızı ve elimizden geldiğince insanların acılarını hafifletmeye çalışmamızı dikte eder’ ifadelerini kullandu.

Öte yandan görüşme sırasında siyasi düzeyde, ekonomik düzeyde ve aynı zamanda Arjantin ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler düzeyinde, özellikle AB-Mercosur’un imzalanması konusunda kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Dışişleri Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Arjantin’e ve meslektaşıma, Arjantin’in hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmek için yürüttüğümüz kampanyada bize sağladığı destek, hem de Arjantin’in bu çabalarımızda bizi destekleyeceğine dair bugünkü açıklama için minnettarlığımı ifade etme fırsatım oldu. Arjantin’i Latin Amerika’da hem Yunanistan hem de AB için doğal bir muhatap ve ortak olarak görüyoruz. Uluslararası Hukuka inanan ve Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi’ni imzalamış bir ülkedir.’

Arjantin’de önemli bir Yunan topluluğu olduğunu da hatırlatan Dendias, ‘İki ülke arasında doğal bir köprü. Aramızda belki coğrafi mesafe var ama Avrupa ile Arjantin arasında çok büyük bir kültürel yakınlık var’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...