Batı Trakya, yoksulluk konusunda Yunanistan birinciliğine oynuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya, yoksulluk konusunda Yunanistan birinciliğine oynuyor

İşsizlik, gençlerin göçü, nüfus azalması… Bunlar Batı Trakya için yeni sorunlar değil.

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) Temmuz 2022’de, 2021 yılı için hane geliri ve yaşam koşulları araştırmasını yayınladı ki 2020 yılının gelir dönemini referans almakta.

Araştırma, Avrupa düzeyinde gelir dağılımı ve sosyal dışlanma ile ilgili karşılaştırmalı istatistiklerin ana referans kaynağıdır.

Ne yazık ki, ELSTAT’ın araştırması, pek çok kişinin az çok takdir ettiği şeyi doğrulamakta.

Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi, 2021 için Bölgeye göre yoksulluk riski altındaki nüfusun en yüksek yüzdesine sahip.

Doğu Makedonya-Trakya’da oran yüzde 29, Batı Yunanistan’da yüzde 28,5 ve Orta Makedonya’da yüzde 25,5. Başkent Atina’nın da içinde yer aldığı Attiki, beklendiği üzere yüzde 12,9 ile en düşük orana sahiptir.

2021 yılı için ülke genelinde yoksulluk riski taşıyan nüfus yüzdesinin yüzde 19,6 olduğu belirtilmelidir. Bu acı gerçekleri analiz eden biri şu sonuçlara varıyor:

  • Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi, özellikle Evros (Meriç) nedeniyle merkezi otoritenin dikkatini çekse de bu, bölgenin yoksullaşma riski olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  • Genç bir kişi veya genç bir çiftin, bu unsurları görünce, daha iyi bir gelecek için göç etmeyi düşünmesi mantıklı.
  • Siyasetçiler bölge hakkında övgü dolu açıklamalar yapıyorlar ama gerçek şu ki bölge nüfus ve gelir açısından ‘boşalmakta’ ve işsizlik kapıyı çalmakta.

2030 yılına kadar Doğu Makedonya-Trakya bölgesindeki projeler için planlar memnuniyetle karşılanmakta ve bölgemize açıkça değer katmaktadır. Ancak mesele, insanların bölgede kalması ve makul bir yaşam standardına sahip olması. Nüfusu az ve yaşlı olan köylerden farklı olarak, yüksek yoksulluk riski giderek daha fazla insanın şehirleri bile terk etmesine yol açacaktır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...