Batı Trakya’da esnafın gücü azalıyor: Atina süpermarketleri ile Şapçı bakkalarında FPA aynı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da esnafın gücü azalıyor: Atina süpermarketleri ile Şapçı bakkalarında FPA aynı

Şapçı (Sapes) Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı Haris Papadopulos, son on yılda piyasada yaşanan ‘salgının’ bir değil birçok salgın olduğunu belirtti.

Piyasa, kendisinin de söylediği gibi arka arkaya memorandumlardan, sermaye kontrollerinden (capital controls), koronavirüsten geçti ve artık gıda ve enerji kriziyle karşı karşıya.

‘Bütün bunlar esnafı toplumun geri kalanından çok daha fazla etkiliyor’ diyen Papadopulos, Şapçı gibi, aynı zamanda nüfusun sürekli olarak azalmasıyla da uğraşmak zorunda kalan küçük yerlerde işlerin daha da zor olduğunu vurguladı.

Krizlerden önce Birlik’te 175 esnaf varken şimdi 130 esnaf kaldığını söyleyen Başkan, ‘Şapçı’daki esnafın gücü zaman geçtikçe azalıyor’ gözleminde bulundu.

Esnafın sorunlarıyla ilgili ‘Elektrik burada bizim için büyük bir yara, elimizi kolumuzu bağladı’ diyen Papadopulos ekledi:

‘Hükümetten birinin çıkıp bize söylemesi gerek: ‘Beyler, size hiçbir şey yapamayız’. Vazgeçip gidelim, böyle yavaş yavaş ölmekten daha dürüst olur.’

‘Atina’daki süpermarket, Şapçı’daki küçük bir dükkanla aynı FPA’ya (katma değer vergisi) sahip olamaz’ diyen Birlik Başkanı, öte ynadan Birliğin mevcut belediye idaresiyle ise bir sorunu olmadığının altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...