Larisa’da bir işadamından 200 bin evro ‘arakladılar’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Larisa’da bir işadamından 200 bin evro ‘arakladılar’

Yunanistan’ın Larisa şehrinde bir iş adamı, hesabından 194.900 evronun ‘uçup gittiği’ sarmal bir dolandırıcılığın kurbanı oldu.

Larisa Emniyet Müdürlüğü tarafından 23’ü erkek, 28’i kadın, 46’sı Yunan uyruklu ve 5’i yabancı olmak üzere toplam 51 kişi ve -duruma göre- sayısı bilinmeyen suç ortakları hakkında dolandırıcılık, bilgisayar dolandırıcılığı, 120.000 evroyu aşan zarara yol açma, adli dolandırıcılığa suç ortaklığı, dolandırıcılığa teşebbüs ve kara para aklama amacıyla örgütlenmiş bir suç grubu-çetesi kurmaktan dava dosyası açıldı.

Polise göre failler, amaçlarına ulaşmak için ‘vishing’ yöntemini, yani ‘sesle balık tutma’ dolandırıcılığı yönteminş kullandılar.

Bu dolandırıcılıkta, kurnaz olanlar kurbanlarını arayıp ve güvenilir bir kuruluştanmış gibi (örneğin banka, devlet kurumu, birlikte çalıştıkları bir ofisten biri gibi davranıp) onları banka hesaplarıyla ilgili ayrıntıları açıklamaya ikna ediyorlar.

Polise yapılan şikayete göre, kimliği belirsiz bir zanlı, bir akrabasını arayarak mağdurun cep telefonunu istedi ve muhasebecisinin oğlu gibi davranarak ondan bir banka hesabı istedi.

Akraba, doğrudan konuşabilmeleri için dolandırıcıya iş adamının telefon numarasını verdi.

Fail, iş adamıyla iletişim kurarken önce elektronik bankacılık yoluyla şirketinin banka hesabına giriş yapmasını istedi ve ardından bir dizi yalanla bankadan aldığı kodları kendisine bildirmesi için ikna etti.

Failin talimatlarını takiben ve görüşmeyi tamamladıktan sonra mağdur, hesabına erişimi olmadığını, farklı hesaplardan 194.900 avro tutarında işlem yapıldığını tespit etti.

Soruşturma sonucunda çekilen paranın tamamı parça parça olmak üzere 6.000 ila 36.000 evroluk meblağlar başta olmak üzere 7 farklı hesaba peş peşe aktarıldı.

Daha sonra, bunun küçük bir yüzdesi doğrudan bir ATM aracılığıyla alınırken, geri kalanı 2.950 ila 5.000 evro tutarında daha küçük miktarlarda, başta Attiki ve Fthiotida olmak üzere farklı ATM’lerden alınan tutarların başka 44 farklı hesaba dağıtıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...