Kamuya borcu olanlara icra geliyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kamuya borcu olanlara icra geliyor!

Kamuya borcu olanlara icra geliyor!

Kamu ve bankalar Yunanistan çapında borçlulara karşı kararlı önlemler almaya hazırlanıyor.

Kamu, devlet bütçesini güçlendirmek, bankalar ise portföylerini iyileştirme hedeflerini yerine getirmek amacıyla zorunlu tahsilata başvurmaya hazırlanıyor.

Kamu Gelirleri Bağımsız Kurumu, Maliye’ye borcu olan 1,6 milyon vergi mükellefinin banka hesaplarına el konulmasını ve zorunlu tahsilata başvurulmasını planlıyor.

Her gün yaklaşık 530 banka hesabına el konulduğu belirtiliyor. Ancak buna rağmen vergi mükelleflerinin kamuya yönelik vadesi dolmuş borçları her ay 1 milyar euro artmaya devam ediyor.

Bankalara yönelik borçlarda ise noterler yaklaşık 8 ay boyunca hiçbir icra ve haciz işlemine katılmamıştı. Ancak önümüzdeki dönemde 5 binden fazla gayrimenkulün satışa çıkartılması bekleniyor.

Alıcıların çıkmaması durumunda ise bankalar gayrimenkullerin değer kaybını önlemek amacıyla gayrimenkulleri satın alıp gelecekte değerlendirmeyi tasarlıyor. Şimdilik pilot olarak çalışan elektronik haciz platformu Eylül ayında tam olarak çalışmaya başladığında icra ve hacizlerin daha da hızlı ilerleyeceği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et