Komşusunu öldüren adama 15 yıl hapis cezası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Komşusunu öldüren adama 15 yıl hapis cezası

Müziğin gürültüsünden nedeniyle 43 yaşındaki komşusunu av tüfeğiyle öldüren, eşini ise yaralayan 40 yaşındaki adam, Yargıtay tarafından 15 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayet, Eylül 2018’de Selanik’teki Diavata bölgesinde işlendi. Failin eli, olaydan birkaç saat önce kurbandan, ev hoparlörlerinden yüksek sesle müzik çaldığı ve yüz metreden duyulduğu eleştirisiyle ‘silahlandı’.

İddianamede anlatıldığı üzere, 40 yaşındaki zanlı, önce maktulün karısına ateş ederek evin camını kırdı, ancak karısı kanepenin arkasına saklanmayı başardı. Kurban ilk kurşunlara karşılık vererek sanığı bir tabancayla karnından yaraladı. Sanık tarafından ateş devam etti ve 43 yaşındaki komşusu ölümcül şekilde yaralandı.

‘Onu öldürmek niyetinde değildim, kendimi savunuyordum’ diyen sanık, maktulün ailesinden özür dilerken diğerlerinin yanı sıra alkol aldığını iddia etti.

İlk etapta 40 yaşındaki zanlı, 25yıl hapis cezasına çarptırılırken, hafifletici unsurun mağdurun uygunsuz davranışı nedeniyle eyleme sürüklendiği kabul edilerek cezası 15 yıl 8 aya indirildi ve yeniden mahkumiyetin ardından cezasının geri kalanını çekmek için cezaevine döndü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...