Miçotakis: Seçimler Nisan veya Mayıs’ta - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Seçimler Nisan veya Mayıs’ta

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, partisinin Moshato’daki genel merkezinde düzenlenen İcra Sekreterliği ve ND Sekreterliği ortak toplantısına başkanlık etti.

Miçotakis, ‘Artık son viraja giriyoruz, saatin geri aktığı alenen sır değil, kamuoyu önünde de söyledim, size de söylüyorum, ilk seçimler ya Nisan’da ya da Mayıs ayında yapıacak. İkincileri 4-5 hafta sonra yapılacak, bu yüzden çok sıkı bir programla çalıştığımızı anladığınızı düşünüyorum. Gelişmeleri nihai olarak belirleyecek olanın birinci seçimin sonucu olacağından hiç şüphemiz olmasın ve ikinci turda tek başına iktidarı elde edeceğimizden hiçbir şekilde şüphe duyulmayacak kadar güçlü bir sonuç elde etmek istiyoruz. Hedef bu’ dedi.

Başbakan, seçim sonucuna ilişkin iyimserliğini dile getirdi, ancak rehavete kapılmanın mümkün olmadığına da dikkat çekti:

‘Seçimler konusunda çok iyimserim. Sayımları görüyorum ama çoğunlukla insanları görüyorum. İklim çok iyi. İki gün önce Doğu Makedonya ve Trakya’da insanlarla görüşme fırsatı bulduk, iklim gerçekten çok iyi çünkü hükümetin yaptığı iş kesinlikle tutarlılığın, sürekliliğin, istikrarın ve aynı zamanda güvenilirliğin garantisi. 2019’a kıyasla artık bize ‘gelin işinize devam edin çünkü size güveniyoruz’ diyorlar. Vatandaşlarla gerçeğin dilini konuşarak daha fazla güvenilirlik oluşturduğumuzu bilmeliyiz. Bu bizim için, grubumuz için, şahsen benim için büyük bir zafer. Ben çok iyi biliyorum ki seçimler son oylar sayıldığında kazanılır. Her zaman tehlike – ki bunu vurgulayacağım – kibir ve seçim sonucunu göz ardı etmektir. İyi bir havayla kampanyaya giriyor olmamız güzel ama bu bizi hiçbir şekilde rehavete düşürmemeli.’

Seçim öncesi ortama değinen Kyriakos Mitsotakis ‘Türbülans yaşayacağız, önümüzde çok fazla toksisite olacak. Çünkü bizim yaptıklarımıza kimse bize karşı çıkamaz. Ayrıca, rakiplerimiz önümüzdeki dört yıl içinde ne yapacakları hakkında hiçbir şey söylemediler çünkü konuşamıyorlar ve kapsamlı bir program sunamıyorlar’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...