Tüttürme Yasağı üzerine 2 radikal düzenleme geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tüttürme Yasağı üzerine 2 radikal düzenleme geliyor

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, 2023’ün ilk çeyreğinde, iç mekanları dış mekan olarak ‘vaftiz eden’ işletmeler için tûtûn mamülleri kullanımı yasağı’nın ‘pencerelerini’ kapatmaya çalışacak.

Özellikle, Sağlık Bakanlığı yasayı iki ana yönde güncellemeye hazırlanıyor.

Birinci yön: Tûtûn mamülleri kullanımının yasak olduğu yerlerin nihai genişlemeleriyle birlikte daha kesin bir tanımlanması.

İkinci yön: Kamuya kapalı yerlerde kullanılması yasak olan tûtûn mamullerinin, piyasaya çıkan tüm yeni ürünler dikkate alınarak yeniden tanımlanması.

Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri İrini Agapidaki, ‘boşlukların’ esas olarak tûtûn mamülleri kullanımının yasak olduğu ve bilhassa yemekhanelerde, özellikle pleksiglas ve diğer koruyucularla kapatıldığında açık hava olarak kabul edilen alanların belirlenmesiyle ilgili olduğunun altını çizdi.

Önceki yasaya göre, mağazaların açık alanlarında tûtûn mamülleri kullanımına ancak en az iki tarafı açık olması ve üzerinin kapatılmaması şartıyla izin veriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...