Tsipras: Ankara tahrikleri bıraksın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras: Ankara tahrikleri bıraksın

 Tsipras: Ankara tahrikleri bıraksın

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras Ayasofya’da Kur’an-ı Kerim okutulmasıyla ilgili olarak “Türkiye, antlaşmaların ve uluslararası hukukun öngördüklerine uysun ve bu tahrikleri bir kenara bıraksın” dedi.

Avrupa Birliği (AB) zirve toplantısı çalışmaları çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında kendisine konuyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren Başbakan Tsipras olayı “Bu eserin tarihine ve niteliğine yakışmayacak şekilde Ayasofya’yı değerlendirme çabası” olarak nitelendirirken “Yunan hükümetinin istikrarlı ve kararlı tepkisi UNESCO ve ABD Dışişlerinde de karşılık buldu” şeklinde konuştu.

Aleksis Tsipras açıklamasının devamında ise “Asıl soru ise uluslararası hukuka, insan haklarının ve Avrupa değerlerinin korunmasına dayanan realist bir diplomatik yaklaşım aracılığıyla küresel, Avrupai ve bölgesel tahriklere nasıl göğüs gerebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Diğer taraftan Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada ise Yunanistan Başbakanı “AB’nin Birleşmiş Milletler ile birlikte Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için devam etmekte olan görüşmelerde belirleyici bir rol oynayabileceğini” söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et