Yunanistan Meriç nehrine boydan boya çelik çit yapacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Meriç nehrine boydan boya çelik çit yapacak

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Evros’ta (Meriç) Yunan-Türk sınırındaki çelik çitin genişletilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Panayotopulos’un açıklaması şöyle:

‘Dışişleri ve Savunma Hükümet Konseyi (KYSEA), Meriç nehrinin tüm uzunluğu boyunca, yani Yunanistan’ın Türkiye sınırına, Avrupa’nın Türkiye sınırına, toplam uzunluğu 140 kilometre daha olan bir çit inşa edilmesine karar vermiştir ve bunu uygulamak Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nın sorumluluğundadır.

Var olan acil karar, Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nın 100.000.000 evroluk bütçesi ile merkezi noktada çitin ilk 35 kilometresinin inşa edilmesi. Genelkurmay Başkanlığı çalışmayı tamamladı, biz kesinlikle hazırız ve hızlı ve acil bir ihale için Maliye Bakanlığı’nın resmi onayını bekliyoruz.

İhalesi yapılacak olan 35 kilometrelik ilk bölüm ile sınırın 140 kilometrelik kısmının tamamının kapatılmasına dair Hükümet kararı var.

Komşularımız bunu çok iyi biliyor ki, çaresiz insanların (mültecilerin) kullanılmasına müsaade yok, Yunanistan’ın Meriç’teki sınırı geçilemez ve buna hiç şüphe yok.

Seçim çok önemli, hükümetin merkezi bir kararı var ve Yunan halkı biliyor ki bu 3,5 yılda vatanın güvenliği için çetin bir mücadele verdik, kaçak göçe son verdik. Geçtiğimiz yıl 1.300 göçmen kaçakçısı yakalanıp getirildi, Yunan adaletinin önüne çıkarılıyorlar.

Yunan polisinin bunca zamandır orada yaptığı iş buydu ve bu nedenle Yunanlılar, komşu Türkiye tarafından yönlendirilen ve araçsallaştırılan yasadışı göç sorunuyla etkin bir şekilde mücadele ettiğimizden emin olabilirler.

İlk etapta Maliye Bakanlığı’nın resmi onayını beklediğimiz 35 kilometrelik inşaat var. Bu konuda Başbakan’ın merkezi bir kararı var. 1.300 yasadışı göçmen kaçakçısı yargılanıyor. Çok fazla kişi zaten hapishanelerde, birçok milletten, bütün bir ticaret.Yasadışı kaçakçılar tarafından büyük işler yapılıyor, onlarla açık bir savaş içindeyiz ve güçlü sonuçlar aldık.

Pek çok kişi üzülebilir ama biz ülkemizin bütünlüğünü, vatandaşlarımızın güvenliğini korumakla yükümlüyüz’.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...