Grip nedeniyle 5 ‘apusia’ya kadar izin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Grip nedeniyle 5 ‘apusia’ya kadar izin

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos tarafından yapılan açıklamaya göre, grip olan öğrenciler için 5 devamsızlık (apusia) sayılmayacak.

Bakan, grip salgını nedeniyle öğrencilerin ve velilerin devamsızlık stresi yaşamaması için Bakanlığın bu kararı aldığını bildirdi.

Kerameos’a ayrıca zorunlu maskenin okullara geri dönüp dönmeyeceği soruldu ve şimdilik böyle bir tartışma olmadığı şeklinde yanıt verdi.

Öğrencilere konut desteği ile ilgili olarak ise zaten bakanlık tarafından bu yardımın ödendiğini hatırlattı. Hükümetin ödeneği önceki 1.000 evrodan 1.500 evroya çıktığını, birlikte yaşayanların kişi başına 2.000 evro aldığını belirtti. Yani 3 öğrenci oda arkadaşı olan bir evde toplam 6000 evro verilecek ki bu sadece büyük evlerin kirasını karşılayan değil, aynı zamanda diğer konut masraflarını da karşılayan bir para.

Kültür alanından sert tepkiler alan sanat okullarında ortaya çıkan ciddi soruna ve diplomalarının lise diplomasıyla eş tutulmasına da değinen Bakan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile istişare halinde olduklarını bildirdi.

Son olarak öğretmen maaşlarından bahsederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın devletteki kadroları nasıl daha kaliteli hale getireceğini düşündüğünü, bu hükümetin 25 bin kadrolu öğretmen istihdam ettiğini vurguladı.

Kerameos, amacın sözleşmeli (yedek) öğretmen kurumunu yavaş yavaş durdurmak ve sadece kadrolu öğretmenlere sahip olma olduğunu ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...