Batı Trakya’da çocuk ilaçları kıtlığı: ND ile SYRIZA birbirlerine girdiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da çocuk ilaçları kıtlığı: ND ile SYRIZA birbirlerine girdiler

‘Çocuklar için ateş düşürücülerin olmadığı bir duruma geldik.’

Bu sözler, Rodop Eczacılar Birliği başkanı Hristos Kukakis’e ait ve hastaların ihtiyaç duyduğu temel ilaçların bile bulunmaması gibi büyük bir sorunla ilgili olarak hem yerel hem de ülke çapında içinde bulunduğumuz durumu özetliyor.

Yunanistan Eczacılar Birliği, Yunanistan Tabipler Birliği, Yunan Hastalar Birliği ve tüm yerel kolektiflerin konuya tepki gösterdiği bir sırada Sağlık Bakanı Thanos Plevris, eski Bakan ve şu anki SYRIZA Sağlık Komisyonu Başkanı Andreas Ksanthos ile siyasi bir çatışmaya girdi.

‘İlaç yokluğu sorunu, tüm Yunan ve çok uluslu ilaç endüstrisi tarafından kabul edildiği gibi, ülkemizin yerli üretime sahip olması nedeniyle daha az karşı karşıya kaldığı, düşük üretim ve hammadde eksikliğinden kaynaklanan küresel bir sorundur. Aslında diğer ülkelerden farklı olarak Yunanistan’da EOPYY’nin hastane ve eczanelerinde ilaç stoğu dolu ve herhangi bir eksiklik sadece özel eczanelerde görülüyor’ den Sağlık Bakanı Thanos Plevris sözlerini şöyle sürdürdü:

‘SYRIZA’nın ABD, Almanya, İngiltere ve tüm AB ülkeleri gibi en büyük ülkeleri en pahalı ilaçlara boğan bir sorundan bile küçük kazanımlar elde etmedeki ısrarı, sorunun küresel boyutunu anlayamadığını ve sorunu ulusal ve münhasıran gördüğünü gösteriyor.’

Daha önce, Andreas Ksanthos ‘İkaç kıtlığının acımasız gerçeği hükümeti ve özellikle Sağlık Bakanı’nı ifşa ettiği sürece, sn. Plevris utanıyor. O hariç herkes suçlu. Küresel hammadde kıtlığı suçlu, doktorlar suçlu, ebeveynler suçlu, her şeyden önce SYRIZA suçlu! Gülünçlük ve bayağılık yetti. Çünkü ND ve sn. Plevris’in çokuluslu ilaç şirketlerinin sessiz kovuşturucuları olduğu iddiası çok saçma’ demişti.

Ayrıca eski Bakan, Thanos Plevris’ten ülke genelindeki ilaç sıkıntısını acilen uygulanabilir tedbirlerle çözemezse istifa etmesini istemişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...