Grip Yunanistan’da çocukları ve yaşlıları vuruyor: Kaç kişi yoğun bakımda? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Grip Yunanistan’da çocukları ve yaşlıları vuruyor: Kaç kişi yoğun bakımda?

Yunanistan’da sıçrama halinde olan grip, koronavirüs ve diğer solunum yolu virüsleri ile birlikte, başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere nüfusu etkisi altına alıyor.

Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu’nun (EODY) dünkü, son 2022 epidemiyolojik raporundan alınan veriler, virüslerin hareketliliğini, vatandaşları ‘kırıp kavuranın’ mevsimsel grip olduğunu gösterdi.

2022 yılına uğursuz bulgularla veda edildi, çünkü patojenik nedene bakılmaksızın toplumda vürüs bulgularında bir hafta daha artış kaydedildi.

Artış tüm yaş gruplarını ilgilendirirken, özellikle 0-4, 5-14 ve 65 yaş üstü yaş gruplarında 1.000 kişiye oranla görülen vaka sayısı, 2019-2020 dönemine (pandemi öncesi) karşılık gelen sayıyı aştı.

Bilim adamları, yılın ilk iki ayında, grip A (H3N2) tarafından yönlendirilen ve solunum sinsityal virüsü (RSV) tarafından güçlendirilen ve korona virüsü tarafından daha az güçlendirilen salgın dalgasının daha yoğun bir şekilde devam edeceğini tahmin ediyor.

Geçen hafta, grip virüsü, toplumdaki grip pozitiflik düzeylerinde bir başka artışın daha kaydedildiği EODY ile varlığını daha da hissettirdi.

Aynı zamanda, yoğun bakım ünitesinde yatış gerektiren laboratuvarca doğrulanmış 7 yeni grip vakası kaydedildi. Bunlar, yaşları 41 ile 83 arasında değişen 5 erkek ve 2 kadındı.

Bu yılki grip sezonunun başlangıcından geçen Ekim ayından bir önceki yıla kadar toplamda 24 kişi grip nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı.

Aynı dönemde, ikisi geçen hafta meydana gelen üç ölüm de kaydedildi.

Verilerin gösterdiği gibi, koronavirüs vakaları stabilize oldu. Uzmanlara göre her gün en az 8 bin vaka bildiriliyor ancak gerçek vaka sayısının daha yüksek olduğuna inanılıyor.

Özellikle, son yedi gün içinde ülke hastanelerine ağır covid enfeksiyonu olan hastaların toplam sayısı 1.250, yani günlük ortalama yaklaşık 179 oldu.

Yaşları 2 ile 102 arasında değişen 109 yeni hasta entübasyonu ve ortalama yaşları 85 (56-96) olan kurbanlarda 137 ölüm meydana geldi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...