Yunan Bulgar Nimfea sınırı çile kapısı oldu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Bulgar Nimfea sınırı çile kapısı oldu!

Yunan Bulgar Nimfea sınırı çile kapısı oldu!

Gümülcine’de (Komotini) Yunanistan ile Bulgaristan arasında bulunan Nimfea-Makaza sınır kapısındaki uzun kuyruklar can sıkıyor.

Son olarak Rodop İli Polis Memurları Birliği Başkanı Stavrula Tzatzana da kişisel facebook hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Zira bilindiği üzere Yunan Polisi tarafından gelen talimat nedeniyle Yunanistan’a Bulgaristan’dan giriş yapacak bütün araç ve kişiler kontrolden geçiyor. Ancak Nimfea-Makaza sınır kapısında görev yapan Yunan polis memuru sayısı yetersiz olunca, denetimler nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyor.

Stavrula Tzatzana da bu konuya değinerek şu açıklamayı yaptı:

“Bulgaristan tarafında Nimfe-Makaza sınır kapısında çift şeritte neredeyse bir kilometrelik bir kuyruk var! Ortalama bekleme saati bir buçuk saat ve üzeri. Durum sabahtan beri aynı ve hiç azalmadan devam ediyor. Günlük bir olay haline dönüştü ve gün boyunca devam ediyor. Özellikle de hafta sonları durum daha da trajik bir hal alıyor. Her kim polis personeli takviyesi gerektiğini anlamıyorsa, kendisini orada görev yapan polisler yerine 12 saat görev yapmaya ve devamında da Bulgaristan’dan gelen araçların oluşturduğu kuyruğa girerek beklemeye davet diyorum. Böylece durum hakkında genel bir görüş sahibi olabilir ve bizzat abartmadığımdan emin olabilir!”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.