Gümülcineli çiftçiler umutlu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcineli çiftçiler umutlu

Karmaşık geçen bir yılın sonunda, geçen hafta temel yardım, yeşillendirme, genç çiftçi yardımı ve acil alışveriş yardımı desteği, gübre ve tesviye gibi bölgemizdeki çiftçilere yapılan ödemeler geldi.

Gümülcine (Komotini) ‘Spartakos’ Çiftçi Derneği Başkanı Nikos Botroços, tarım ödemelerindeki sorunlardan sonra, Bakanlık tarafından açıklanan ödemelerin bir rahatlama olduğunu belirtti.

Kendisi, ‘Neyse ki 20 Aralık’a kadar paralar elimizdeydi, çünkü bu günlerde geçirdiğimiz çok güzel aile anları dışında masraflar oldukça yüksek, bu yardımların bayramdan önce ödenmesi iyi oldu’ dedi.

Çiftçiler için mahsul yılının nasıl geçtiğine ilişkin olarak, Bay Botroços, pamukta ve bölgede daha yaygın olan mahsullerde işaretin negatif olduğunu, çünkü kilogram bazında iyi üretimler olmasına rağmen, fiyattan memnun olmadıklarını kaydetti.

Mısır ve kış tahılları gibi diğer ürünlere gelince, hem üretim hem de fiyatlar açısından iyi bir yıl olduğunu belirten Botroços, bu fiyatların yeni üretim sürecinde de devam edeceğini umuyor.

Botroços, ‘Mesleğimiz için karar veren kişilerle sürekli bir iletişim halindeyiz, bu iyi iletişimin devam etmesini diliyoruz ve sahip olduğumuz konum sayesinde sektörümüzün sorunlarını çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz’ dedi.

Başkan, ‘İşimiz için, tarlalarımız için, en iyi şekilde ekim için elimizden gelenin en iyisini yapacağız, buradan itibaren ekonomik olarak mesaj olumlu olmalıdır’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...