Yunanistan’da kurtların sayısı arttı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kurtların sayısı arttı

Drama ilinde yerleşim bölgesinde görülen kurt sayısında artış gözlemlendi.

Avın artmasına rağmen kurt sayısında artış gözlemlendiği görüldü.

Teselya Üniversitesi’nde Yaban Hayatı Biyolojisi Profesörü ve Makedonya Trakya Avcılık Federasyonu’nun özel danışmanı Periklis Birças’ın belirttiği üzere, yırtıcı kurt avı önemli bir tür.

‘Nüfusu giderek artan yaban domuzu gibi ağırlıklı olarak vahşi hayvanların popülasyonu arttıkça, kurt popülasyonu da artacaktır’ diyen Profesör, bunun her yerde olduğu gibi korunan bir tür olabileceğinin altını çiziyor.

Dünyada, bazı türler sorun yarattığında, yetkililer, uzmanların ve devletin belirlediği nüfus yönetimini belirli bir süreçle yürütüyorlar.

Biyoloji profesörüne göre, bazı durumlarda ve sorunlar ortaya çıktığında, insanın popülasyonlara müdahale etmesi ve yönetmesi gerekir.

Profesör sürülere zarar verildiğine ve evcil veya av köpekleri, hatta çoban köpekleri olsun köpeklere yönelik saldırılar olduğuna dikkat çekiyor. ‘Elbette, dağlarda yarısı yenmiş yaban domuzu veya geyik veya başka bir şey bulduğumuz birçok durum var, ancak insanlar için asıl sorun, esas olarak sürülere ve köpeklere yönelik saldırılardır’ diyor.

Profesör ayrıca, vericilerin yerleştirilmesinden sonra kurtların çoğu zaman varlıkları fark edilmeden insanlara çok yakın olduklarının kanıtlandığını söylüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...