Falakro kayak merkezi kapılarını açtı: Karın yağmasını bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Falakro kayak merkezi kapılarını açtı: Karın yağmasını bekliyor

Falakro Kayak Merkezi yıllar sonra kapılarını müşterilerine yeniden açtı ve müşterilerini ağırlamaya hazır.

Kayak merkezi 24 Aralık’tan beri açık ama yine de kayak ve kış sporları tutkunları karın yağmasını beklemek zorunda kalacak.

Son zamanlarda, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesinin Finans Komitesi, yönetimi bir şirkete kiralamaya başladı. Söz konusu şirket Drama merkezli, bölgede catering sektöründe faaliyet gösteren sahipleri olan bir şirket.

Kiralanan alan 732.57 dönüm ve mülk 8.000 metrekaredir. Falakro Oros’un ‘Kutsal Ruh’ orman konumunda. Bu yıl, ikisi çocuklar için ‘Mesta”’ ve ‘Papu’ olmak üzere dört parkur çalışacak.

Drama Eyalet Başkan Yardımcısı Grigoris Papaemmanuil, kayak merkezinin yeniden açılması için alınan tüm önlemleri anlattı ve artık ‘yasallık ve şeffaflık’ yolunun sadakatle izleneceğini ilan etti.

Eyalet Başkan Yardımcısı ‘Falakro Kayak Merkezi’nin Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi’nin bir parçası olması için çaba sarf ettik. 35-40 yıldır keyfi olan, ruhsat dahi verilmeyen keyfi yapıların yasallaşması için yol yarışı yaptık. Kayak Merkezi’nin kar temizleme ve telesiyejlerin bakımı ile ilgili işletme şartları değişikliğini 7 Kasım’da Bölge Finans Komitesi’ne sunabilmek için bir yarış daha yaptık.7 Aralık’ta Merkezi Olmayan Yönetim tarafından yasallık kontrolünden geçtikten sonra elimize geçti ve 9 Aralık’ta kiralama koşulları Mali Komite tarafından görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. 19 Aralık’ta müzayede sona erdi. Bir kiracı çıktı ve 24 Aralık’tan itibaren kayak merkezimiz açılıyor’ dedi.

Kar şimdilik olmayabilir ama Bay Papaemmanuil herkesi merkezde açık olan kafede yiyip içmeye çağırdı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...