Profesör Canakis: Grip vakalarında patlama geliyor – Ocak ayında günde 100 bin vaka olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Profesör Canakis: Grip vakalarında patlama geliyor – Ocak ayında günde 100 bin vaka olacak

Yunanistan’da Girit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Profesörü Nikos Canakis, grip ve solunum virüsleri konusunda ‘alarm zili’ çaldı.

ERT’e konuşan Profesöt, insanlara maske ve el yıkama gibi önlemlerle kendilerini korumalarını tavsiye ederken, önümüzdeki dönemde bir ‘grip tsunamisi’ korkusu olduğunu dile getirdi.

‘Bilinen kış virüslerini normalden biraz daha ağır geçiyoruz. Kelimenin tam anlamıyla, Yunanlıların yaklaşık yarısı ya öksürür, ya da burun akıntısı olur ya da virüslerden muzdariptir. Şu anda ana temsilci, ikinci sıklıkta ve çoğu vakada biraz daha hafif olan Kovid’den liderliği alan griptir. RSV ise küçük çocukların yanı sıra savunmasız yetişkinlerde çok fazla hasara ve ıstıraba neden oluyor. Özellikle bu hastalığı teşhis ettiğim yetişkinlerde 15-20 günlük bir süreyi korkunç ve çok ağrılı bir öksürükle takip ediyorlar ki bu onların yaşam kalitelerini bozuyor’ diye vurguladı Canakis.

Profesör, koronavirüs ile ilgili olarak Çin’den gelen haberlerin hiç de iyi olmadığını vurguladı.

‘Artık her gün Covid’e yakalanan on milyonlarca insandan bahsediyoruz. Önümüzdeki dönemde Çin’de 500 bin ila 1 milyon ölüden bahsediyoruz. Hangi suşların ortaya çıkacağını bilmiyoruz ve umarım her şeye yeniden başlamamızı gerektirecek türden olmazlar. Bunun olmayacağına inanıyorum. Buna rağmen el dezenfeksiyonu, maske ile kişisel koruyucu önlemler ve dikkatli kişisel hijyen bundan böyle ikinci doğamız haline gelmelidir’ diyen Canakis, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘İyi ya da kötü, Çinliler gezegene çok fazla teknik mal ya da yiyecek sağlıyor. Yani, diyelim ki, bir sağlık krizi nedeniyle Çin ekonomisinin kesintiye uğramasının hepimiz üzerinde yaratacağı olası bir ekonomik ve sosyal etkiyi anlıyorsunuz. Yani işler zor. Umarım oraya varmayız ve koronavirüs bizde hafif bir solunum yolu hastalığı olarak geliştiği gibi Çin’de de öyle gelişir. Sadece yaşlıları ve bağışıklık sistemi zayıf olanları etkileyen basit bir soğuk algınlığı gibi’ dedi.

Son olarak grip aşıları ile ilgili olarak, Profesör, ‘Şu anda Yunan nüfusunda her gün 25 bin ila 30 bin yeni grip vakamız var, muhtemelen Ocak ayında 80, 90 ve 100 bin vakaya ulaşacağız. Bunlar ürkütücü rakamlar, çünkü bu binlerce vaka arasında her gün hastanelerde bakmamız gereken 1.000, 1.500 tane vaka olacak. Bu nedenle, bireysel ve toplu olarak hastalığı daha kolay atlatabilmemiz için aşı yaptırmamış olanlarımız yaptırmalı. Beklenen grip tsunamisiyle başa çıkabilmek için’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...