Otoban gişesine ödeme yapmayı reddetti, 22 bin evro ceza yedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Otoban gişesine ödeme yapmayı reddetti, 22 bin evro ceza yedi

Yunanistan’da bugün bile bazı kişiler, kendilerini ‘Ödemiyorum Hareketi’nin siyasi popülizminden kurtarmaya çalışıyorlar.

Son yıllarda ve özellikle mali kriz döneminden itibaren sürücülerin büyük bir kısmının geçiş ücretini ödememe olgusu kendini göstermeye başladı.

O sırada sürücüleri harekete geçiren ve geçiş ücretlerini ödememeye teşvik eden şey, binlerce kişinin izlediği bir taktik olan ‘Ödemiyorum’ hareketiydi.

Araçtan inip çıtayı kaldırıp sorunsuz geçeceklerine göre çözüm basitti. En azından başlangıçta çoğu insanın inandığı şey buydu.

Bugün bile, ‘Ödemiyorum Hareketi’nin o zamanki siyasi popülizmlerine inananlar ağır bedeller ödüyor…

Arkeolog Giorgos Th. örneğin, bugün bile geçiş ücreti ödemeden gişelerden geçme ‘devrim’ini yaptığından başı belaya girenlerden.

Yüzlerce ‘ödemem’den sonra, ihlallerin her biri için 427 evro para cezası ve ek vergiler tutarı ile kendisi 21.787 evro cezaya çarptırıldı.

Yorgos Papadakis!in ANT1’daki programında konuşan arkeolog şunları söyledi:

‘Bilinçli olarak yapmak zorunda olduğumu düşündüğüm bir sosyal itaatsizlik eylemiydi ve bu, gişenin yanından geçtiğimde bana bir özgürlük duygusu verdi.’

Birçoğu bu taktiği durdurdu ve yenisini izledi. En yaygın olanı, biri diğerinin arkasında kaldığı sürece iki aracın geçebileceği barı açmaktır (örn. e-geçiş ile).

Bu taktiği motosiklet sürücüleri de takip ediyor ama çarpma ihtimali olduğu için risk taşıyan bir şey.

Büyük çoğunluk bu taktiği izleyerek para biriktireceklerine ve herhangi bir sorun yaşamayacaklarına inanıyor.

Ancak gerçek farklı, çünkü bu özel ihlal 100 evro para cezası ve 20 gün süreyle ehliyet ve sürücü belgesinin geri alınmasıyla teyit ediliyor.

Araçların geçişleri hem ilgili geçiş istasyonuna girdiklerinde hem de çıktıklarında kaydedildiğinden, tanımlama sürecinin yolları yöneten şirketler için kolay bir iş olduğu unutulmamalı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...