Zenginler bile Yunanistan’da lüks otomobil almıyor. İşte nedeni - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zenginler bile Yunanistan’da lüks otomobil almıyor. İşte nedeni

Zenginler bile Yunanistan’da lüks otomobil almıyor. İşte nedeni

Yunanistan’da hâlâ 300 bin euro değerinde otomobil satın alabilecek zengin insanlar var. Ancak bu şahıslar neden Yunanistan’da pahalı ve lüks araç almıyor.

Bu konuyu inceleyen newsauto.gr sitesi nüfusunun ekseri çoğunluğunun yaşam düzeyinin Yunanistan’ın da altında olan Romanya, Bulgaristan, Slovenya v.s. gibi ülkelerde bile Yunanistan’dan daha fazla lüks otomobil satıldığını belirtiyor.

Yunanistan’da da bundan birkaç yıl öncesine kadar maliyeti 400 bin euro’yu geçen otomobil satışlarının gerçekleştirildiği, bu araçlara Yunan plakası takıldığı ve sahibinin de bütün vergi ve harçları ödediği belirtiliyor. Ancak durum tabi biraz farklı.

Zira Yunanistan’da 300.000 euro değerinde bir aracın yaklaşık 120 bin euro’su zaten vergilere gidiyor. Özel dolaşım harcı, FPA, lüks vergisi derken Yunan devleti bir Bentley marka otomobilin satışından otomobili satan şirketten bile daha fazla para kazanıyor!

İşte bu yüzden lüks otomobil satın almak isteyen zengin Yunanlar da otomobil vergisinin düşük olduğu Bulgaristan, Almanya, Kıbrıs gibi diğer AB ülkelerinde bu tür otomobilleri satın alarak bu ülkelerin plakalarını kullanıyor.

2015 ve 2016 yıllarında Yunanistan’da tek bir Ferrari, Aston Martin, Lamborghini veya Bentley marka otomobil satılmamış. Böylece tabi devlet de bir euro dahi gelir elde edemedi.

Mali kriz öncesi ise 2006 yılında Yunanistan’da 26 adet Ferrari, 9 adet Bentley, 6 adet Lamborghini, 12 adet Masrati ve 1adet Aston Martin marka otomobil satışı gerçekleşmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et