Serez’de 9 bin dönüm tütün toplamadan kalabilir! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Serez’de 9 bin dönüm tütün toplamadan kalabilir!

Serez’de 9 bin dönüm tütün toplamadan kalabilir!

Serez (Serres) ilindeki tütün üreticileri bu sezon 9 bin dönüm tütünün hem de hiç toplanamadan heba olmasından korkuyor.

Yaklaşık 25 bin dönüm tütün ekili tarlanın bulunduğu Serez’de çiftçiler Yunanistan Tarım Bakanlığına mektup göndererek yaklaşık 9 bin dönüm tütünün hiç kırılmadan öylece tarlalarda mahvolabileceği uyarısında bulundu.

Serezli tütün üreticileri tütün kıracak işçi bulamamaktan yakınırken, bunun gerek Serez ilinde gerekse de kuzey Yunanistan’dan tütüncülüğün terk edilmesindeki başlıca nedenler arasında yer aldığına dikkat çekiyorlar. Bu nedenle de fazla bürokratik işlem ve ekstra maliyet gerektirmeden 6 aylığına Arnavutluk ve FYRO Makedonya vatandaşlarının tütün tarlalarında istihdam edilebilmesinin sağlanmasını talep ediyorlar.

Tütün üreticileri üçüncü ülkelerden işçi çalıştırma sürecini netliğe kavuşturacak Bakanlık kararının bir an önce yayınlanmasını istiyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak ve yaklaşık 100 gün sürecek tütün kırma çalışmaları için Serez’e işi bilen yaklaşık 1.000 tütün işçisi gerekiyor.

Serezli tütün üreticileri bunun zor bir iş olduğunu, her ne kadar kendilerinin Yunan vatandaşlarını da tarlalarında istihdam etmeye razı olduğunu ancak Yunanların bu işte zorlandığını belirtiyor.

Geçen yıl ise Merkez Makedonya Eyalet Başkanlığından 800 yabancı işçi talep ettiklerini ancak bunun için talep edilen evrak ve süreç nedeniyle yabancı işçi çalıştıramadıklarını kaydediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et