Kurcalı köyünden Fevzi: Tek çözüm ya tütün ya göç! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı köyünden Fevzi: Tek çözüm ya tütün ya göç!

Kurcalı köyünden Fevzi: Tek çözüm ya tütün ya göç!

Fevzi bey 20 yılı aşkın inşaat işçiliği yapıyor. Ancak son bir yıldır inşaat sektöründen hiçbir geliri yok.

ERA Komotini Devlet Radyosundan Maria Nikolau’ya verdiği demeçte mesleğiyle hiçbir alakası olmayan bir iş yapmak zorunda kaldığını anlatan yılların inşaat işçisi “Beni gördüğünüz süper markette çalışıyorum. Akşamdan gece geç saate kadar buradayım. Artık inşaatlarda iş olmadığı için mecburen bu işi yapıyorum” diyor.

Rodop ilinin Kurcalı (Likio) köyünden olan Fevzi usta “Halkın artık ev yapacak parası yok, bankalar da kredi vermiyor. Tek çözüm ya tütün ya göç” ifadelerini kullanırken “Benim yaşımdaki gençler ve daha gençler köyde kalıyor. Geçinecek kadar gündelik kazanıyorlar. Tütünü de öyle kolay bir iş sanmayın, masrafı çok” diyor.

“Yeni iş kadroları oluşturulursa işlerin iyileşeceğine” inandığını belirten Batı Trakyalı inşaat ustası “Şimdi gençler iki gün çalışıp on gün oturuyor. Benim de başka tercihim yoktu, o yüzden bu iş için de çok şükür diyorum”. Gecenin bir vakti marketin kepenklerini çekerken gazeteci Nikolau’nun “Yarın gene geleceksin değil mi?” sorusuna “Allah ne derse” yanıtını vererek daha iyi günlerin gelmesini bekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et