Yunan vatandaşlığından çıkartıldı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan vatandaşlığından çıkartıldı!

Yunan vatandaşlığından çıkartıldı!

İçişleri Bakanı Panos Skurletis’in kararıyla bir belediye başkanının Yunanistan vatandaşlığından çıkarıldığı kaydedildi.

Arnavutluk’ta hükümet yanlısı Shqiptarja.com sitesi ve Report Tv tarafından yayınlanan ve Yunan basınında da yer verilen habere göre, Himara Belediye Başkanı Gergi Goro Yunan vatandaşlığından çıkarıldı.

Kökeni nedeniyle yıllarca önce Yunan vatandaşlığını alan Gergi Goro’nun Yunan nüfuz cüzdanında adının “Yorgos Goros” olarak geçtiği kaydedildi.

Yunan vatandaşlığından çıkartıldı!

Haberde Goro’nun siyaset ve “Yunan topluluğu” ile ilgili bu topluluğun çıkarlarına, ulusal ve dinî haklarına karşı gelen tez ve tutumundan sonra Yunan vatandaşlığından çıkarıldığı belirtildi.

Yunan yetkili makamlarının yıllardır Goro’nun Yunan karşıtı faaliyetlerinden bilgi sahibi olduğu, Goro’nun yapılan uyarıları dikkate almadığı ve bunun sonucunda da bu yönde karar alındığı kaydedildi. Arnavutluk siteleri habere kaynak olarak Yunan tachydromos.org adlı siteyi (http://tachydromos.org/2017/06/20/politike/aphaireitai-e-ellenike-upekooteta-tou-gkergki-gkorou.html) kaynak gösterirken habere Shqip.24, Respublika.al gibi Arnavutluk sitelerinde de yer verildi. Öte yandan hükümet yanlısı Ditaonline Goro ile ilgili kararı “Atina’nın intikamı” olarak yorumladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et