16 yaşındaki Roman genci öldüren polis memuru serbest bırakıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

16 yaşındaki Roman genci öldüren polis memuru serbest bırakıldı

Yunanistan’da 16 yaşındaki Roman genç Kostas Frangulis’in yakınları ve arkadaşları tarafından adalet talep eden son yürek burkan vedasından birkaç gün sonra kendisini öldüren polis memuru serbest bırakıldı.

Selanik Ceza Mahkemesi, müfettiş ve savcı arasında ortaya çıkan ikilemi ortadan kaldırmış ve 34 yaşındaki polisin şu ana kadar geçici olarak ev hapsinde tutulmasını kararlaştırmıştı.

Birkaç gün önce Filippos Çiotas’ın Başkan olarak atandığı Konsey, sanığın yurtdışı yasağı koşuluyla serbest bırakılmasını talep eden müfettişle esasen uzlaştı.

Ancak savcı -diğer şeylerin yanı sıra- polis memurunun tecrübesi nedeniyle bu davada 16 yaşındaki çocuğu vurmaması gerektiği teklifinde vurgulamıştı.

Aslında, son birkaç günde ortaya çıkan gerçekler, sanık için durumu daha da kötü hale getirmişti, çünkü adli tıp incelemesinin sonucunda, 16 yaşındaki Roman gence yönelik kurşunun kafatasının sol arka tarafından girdiği görülmüştü.

Bulgu, kurbanın sadece kaçmaya çalıştığını ve polis memurunun iddia ettiği gibi saldırı durumunda olmadığını gösteriyor.

Sanık ifadesinde, meslektaşlarına yönelik olduğu iddia edilen tehlikeyi gerekçe göstererek nefsi müdafaa içinde ateş ettiğini iddia etmiş, meydan okurcasına, ‘Sürücüyü öldürmek istemedim, yoksa tüm şarjörü boşaltırdım’ demişti.

Talihsiz gencin geçtiğimiz Salı günü, yoğun bakıma kaldırılmasından sekiz gün sonra can vermesiyle, sanığın, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamasının ‘kasten adam öldürme’ye dönüşmesi nedeniyle ek ifade vermesi istenecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Panathinaikos'lu futbolcu Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulundu

Eski Sheffield United oyuncusu, İngiltere doğumlu Yunan futbolcu Yorgos Baldock, 31 yaşında hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Genelinde Araç Çalarak Kaçakçılıkta Kullanıyorlar

Yunanistan genelinde Attika ve Selanik’ten çalınan araçların, Evros bölgesinde yasa dışı göçmen kaçakçılığında kullanıldığına dair üç yeni vaka Yunan polisi tarafından ortaya çıkarıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK Partisi Genel Başkanlık Seçimi 6 Ekim’de Yapılacak: Burhan Baran’dan Çağrı

Yunanistan’ın mevcut siyasi durumunun değişebilmesi için güçlü bir PASOK ve etkili bir liderin liderliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Burhan Baran, seçmenleri oy kullanmaya çağırıyor.
Devamını oku...