Miçotakis 8 yıl istiyor: Ülkenin değişmesi için ‘bana’ iki dönem gerek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis 8 yıl istiyor: Ülkenin değişmesi için ‘bana’ iki dönem gerek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina Menkul Kıymetler Borsası ve Morgan Stanley tarafından düzenlenen Yunanistan Yatırım Konferansı’nda konuştu.

Başbakan, konuşmasında özellikle Yunan ekonomisinin iyi performansını, ülkemizin bir yatırım destinasyonu olarak ortaya çıkışını, Yunanistan’ın jeopolitik ve enerji avantajlarını, seçimlerin açmazlarını ve önümüzdeki yıllar için merkezi siyasi hedefleri vurguladı.

Başbakan, ‘Büyüme oranlarımıza bakarsanız, 2022 için yüzde 6’ya yakın olacağız, 2023 için ise yüzde 1,8 bekliyoruz ki bu Evro Bölgesi ortalamasının üç katı. Daha da yükselirse şaşırmam. Ancak benim için daha önemli olan, mevcut gelişmenin gerçekten sürdürülebilir özelliklere sahip olmasıdır. Ekonomi artık çok daha dışa dönük’ dedi.

Miçotakis ‘Uluslararası yatırımcıları Yunanistan’a gelme zamanının geldiğine ikna etmeyi başardık. Doğrudan Yabancı Yatırımlar Yunanistan’ın çekmeyi başardığı ilginin bir göstergesiyse, 2022 rekorlara imza attığımız bir yıl daha oldu. Ve 2023’te de benzer bir başarıya ulaşacağımızı umuyorum. Bana mutlaka soracağınız bir değişken var ve bu seçimlerle ve siyasi durumla ilgili. Bu sorun çözüldüğünde, Yunanistan’a yatırımcı ilgisinde yeni bir artış bekliyorum’ diye ekledi.

Seçimlere değinen ve çift seçim sürecini analiz eden Başbakan, ‘Çifte seçim ihtimali yatırımcıları endişelendirmemeli. Çünkü ilk sandıklardan sonra ikinci sandıklar çok hızlı kurulacak. İki seçim yarışı arasında aylar değil, belki dört, beş, altı haftalık bir geçici hükümet dönemi olacak. Yunanistan’daki seçimin artık açık olduğuna inanıyorum. Vatandaşlar, neredeyse dört yıllık bizim yönetimimizi ve seçimlerde karşımızda aday olacak olan selefimin yönetimini değerlendirebilir. Yani karşılaştırma açık: Dört yıl Çipras ve SYRIZA, dört yıl Kiryakos Miçotakis ve ND. Bizim eylemlerimizle kendi yolumuz var, onların kendi yolu var’ dedi.

‘Günün sonunda soru, bu keşfedilmemiş sularda ‘gemiyi’ kimin yöneteceğidir’ diyen Miçotakis, ‘Yunanlılar kendilerini güvende hissetmek istiyorlar, önceki hükümet döneminde var olan yüksek vergiler ve düşük büyüme rejimine geri dönmememizi sağlamak istiyorlar. Kendi kendine yeten bir hükümet kurmayı başaracağımız konusunda oldukça iyimserim. Seçimlerden sonra yeni bir dalga, yeni bir yatırım patlaması bekliyorum, çünkü önümüzde dört yıl olacak, umarım daha az krizle birlikte’ dedi.

‘Her zaman Yunanistan’da gerçekten ‘sayfayı çevirmek’ ve ülke için var olan algı seviyesini yükseltmek için iki tam terime ihtiyacınız olduğuna inandım’ diyen Başbakan, ‘Dünya artık Yunanistan’ı olumlu duygularla ilişkilendiriyor. Geçmişte, mali kriz sırasında birisi Yunanistan’dan bahsettiğinde, her şey zorluklarla ilgiliydi, borç alan-veren ilişkileri, kriz, sosyal huzursuzluk. Bunun artık böyle olmadığına dair bir his var. Ve bu önemli’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...