Avrupa Birliği’nden Yunanistan’a 3,6 milyar evro - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Birliği’nden Yunanistan’a 3,6 milyar evro

Avrupa Komisyonu Yunanistan’ın Yeni Nesil AB’nin temel aracı olan Kurtarma ve Dayanıklılık Mekanizması (RMF) kapsamında 3,6 milyor evro verecek.

Komisyon, 1,7 milyar evro hibe ve 1,9 milyar evro kredi olmak üzere toplam 3,6 milyar evro tutarındaki ödeme talebinin olumlu bir ön değerlendirmesini onayladı.

30 Eylül 2022’de Yunanistan, Komisyon’un ikinci dilim için uygulama kararında belirtilen 28 dönüm noktasına ve hedeflere ulaşılmasına dayalı olarak Komisyon’a bir ödeme talebi sunmuştu.

Talep, elektrik piyasasını yenilenebilir enerji kaynaklarının yüksek bir payına uygun hale getirmek için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eden reformları ve yatırımları kapsıyor.

Ayrıca, modern bir demiryolu ağı geliştirmek, işletmek ve sürdürmek için demiryolu sektörünün yeniden düzenlenmesini, hizmetlerin iyileştirilmesi için halk otobüsü taşımacılığı pazarının açılmasını ve daha ‘yeşil’ bir otobüs filosunun teşvik edilmesini içeriyor.

Diğer reformlar ve yatırımlar ise, küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijital dönüşümünü desteklemenin yanı sıra, ödemeleri vergi idaresine bağlama, özel sektör tarafından yeşil ve dijital yatırımların teşvik edilmesi, küçük işletmelerin büyümesinin ve ihracatın teşvik edilmesi, sermaye piyasalarının denetiminin güçlendirilmesi, araştırma için yeni finansman fırsatlarının yaratılması ve turizm, imalat ve tarımda yeni yatırımların teşvik edilmesi.

Yunan makamları 28 dönüm noktasının ve hedeflerin gerçekleştirildiğini gösteren ayrıntılı ve eksiksiz verileri de talepleriyle birlikte sundu.

Tüzük uyarınca Yunanistan, geçmişte tatmin edici bir şekilde ulaşılan kilometre taşları ve hedeflerle ilgili önlemlerin geri alınmadığını da gösterdi.

Komisyon, ödeme talebine ilişkin olumlu ön değerlendirmesini sunmadan önce bu bilgileri kapsamlı bir şekilde değerlendirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...