Yunanistan’da yabancılar arasında en çok Çinliler ev aldı: İşte ilk 5 - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da yabancılar arasında en çok Çinliler ev aldı: İşte ilk 5

Yunanistan Merkez Bankası’nın verilerine göre, 2017’den 2021’e kadar olan dönemde gayrimenkul alımı için Yunan ekonomisine 5 milyar evrodan fazla yabancı kaynak aktı.

Bu yılın ilk yarısında Yunan emlak piyasasına yatırılan 788 milyon evro da dikkate alındığında, bu miktar neredeyse 5,8 milyar evroya çıkıyor, hatta geçen yıla göre yüzde 61’lik bir artış gösteriyor.

Merkez Bankası rakamlarına göre 2017-2021 döneminde AB üyesi ülkelerden 1,85 milyar evro (AB içinde 1,52 milyar evro) ve ‘altın vize’ uygulamasının etkisinin bir örneği olarak AB dışındaki ülkelerden 3,27 milyar evro geldi.

Çin’den 437 milyon evro ve Hong Kong’dan 973 milyon evro girişle 2017’den 2021’e 1,2 milyar evroya ulaşan tutarla Çinliler Yunanistan’da ev alanlarda birinci sırada.

Listede ilk 5 şöyle oluşuyor:

  • Hong Kong 973 milyonevro
  • Çin 437 milyon evro
  • Kıbrıs 466 milyon evro
  • İsviçre 391 milyon evro
  • Almanya 312 milyon evro.

Yine aynı listede, Türkiye vatandaşlarının da Yunanistan’da 89 milyon evro evro yatırım (ev, gayrimenkul vd) yaptığı görülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...