Kabızlık sorununa ilginç çözüm: Çilek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kabızlık sorununa ilginç çözüm: Çilek

Kabızlık sorununa ilginç çözüm: Çilek

Enerji deposu olan çilek aynı zamanda sağlığa olan faydaları ile de sıklıkla tüketilmesi gereken meyvelerden biri olmaya aday. İşte çileğin inanılmaz faydaları…

Tam bir vitamin deposu

Çilek, kalsiyum, magnezyum, fosfor, B6, B12, selenyum, potasyum ve demir gibi vitaminler yönünden oldukça besleyici. Çilek tüketerek vücudunuza yararı olan pek çok vitamine de sahip oluyorsunuz.

Kolesterol düşmanı

Yapılan araştırmalara göre sık çilek tüketenlerin kötü kolesterol oranlarının daha düşük olduğu tespit edilmiş. Kolesterol şikayeti olanların her gün bu kırmızı meyveden tüketmesi faydalı.

Antioksidan etkiye sahip

Çilek yapısındaki antioksidan etkili bileşenleri ile yaşlanmaya ve kötü hastalıklara savaş açıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Kabızlığı önlüyor

Lifli meyvelere iyi bir örnek olan çilek kabızlığı önleyerek sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına yardımcı oluyor.

Kemik sağlığını koruyor

Manganez zengini olan çilek, kalsiyum emilimini artırarak vücudun kemik sağlığını koruma adına önemli görevler üstleniyor. Sağlıklı kemikler ve iskelet sistemi için günde bir avuç çilek tüketebilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.