Ocak ayından bu yana kayıp! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ocak ayından bu yana kayıp!

Ocak ayından bu yana kayıp!

21 Ocak’tan bu yana kayıp olan 17 yaşındaki Eleni Evstathiadi yaklaşık 6 ay sonra ilk kez babasıyla iletişime geçti.

Genç kızın geçtiğimiz Cumartesi günü uzun bir süre sonra ilk kez babasını aradığı, sağlık durumunun iyi olduğunu ve Selanik’te bulunduğunu söylediği kaydedildi. Ailesi tarafından 6 aydır aranan genç kız babasına tüm bu süre zarfından neler yaşadığı ve başından geçenler hakkında ise hiçbir bilgi vermedi.

17 yaşındaki Eleni son dönemde Selanik’te bir hastanede tedavi gördüğünü babasına söylese de bu bilgi yapılan incelemeler sonrası doğrulanmadı. Genç kız son olarak yakın zamanda eve döneceği konusunda babasına söz verip telefonu kapattı.

Olay sonrası acılı baba polise başvurdu ancak kızının kendisini aradığı telefonun Cumartesi gününden sonra bir daha açılmadığı görüldü.

Konu Aggeliki Nikoludi’nin “Fos sto Tunel” (Tünelde Işık) adlı televizyon programında da işlenirken, izlenimler genç kızın tehlikeli bir çetenin eline düştüğü yönünde. Genç kızın babası, Eleni’nin evinde kaldığını ifade ettiği Pakistanlı Maksud’un evine de ulaştı ancak verilen adrese gittiklerinde bölge sakinleri son 20 yıldır o bölgede hiçbir Pakistanlının yaşamadığını söyledi.

Aslen Taşketli olan ve 6 aydır kızını arayan baba, 17 yaşındaki Eleni’nin en son görüldüğü markete de ulaştı. Pakistanlı müşterisinin Eleni’yi almak için arabuluculuk yapan market sahibi, televizyon ekipleri markete gittiğinde yerinde yoktu. Kendisine yapım ekibi bir türlü telefonla da ulaşmayı başaramadı.

Kızın babasını gören ve hatırlayan bir market çalışanı ise genç kızın kaybolduğu gece 17 yaşındaki Eleni’nin Attiko hastanesinden bir taksi ile markete geldiğini ve karnında ağrıları olduğunu ifade etti. Ayrıca, son dönemlerde ortalıktan kaybolan Pakistanlı Maksud’un da düzenli olarak kendilerinden alışveriş yaptığını yetkililere anlattı.

Ancak Efstathiadi ailesinin genç kızlarını bulma çabası bir kez daha sonuçsuz kaldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.