KKE’den Karlık açıklaması: Birkaç ay içerisinde ikinci çevre suçu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

KKE’den Karlık açıklaması: Birkaç ay içerisinde ikinci çevre suçu

Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) Doğu Makedonya-Trakya örgütü, günlerdir yanan Karlık Dağı (Papikio) hakkında açıklamada bulundu.

Parti, söz konusu yangının, Dadia ormanının ardından Batı Trakya’da birkaç içerisinde ikinci çevre suçu olduğunu belirtti.

KKE, bölge ormanlarının yangından korunması, yangından korunma altyapısının iyileştirilmesi, orman yollarının temizlenmesi ve bakımı, yangın bölgelerinin açılması, gerekli insan kaynakları ve yangınla mücadele araçlarının sağlanmasına vurgu yapan entegre bir plan yerine, ilgili ormancılık hizmetleri ve İtfaiye Teşkilatında personel eksikliği, büyük araç kıtlığı ve asgari finansman olduğunu kaydetti.

KKE, taleplerini şöyle sıraladı:

  • Orman koruma – yangından korunmaya öncelik verilmesi
  • Orman koruma – orman yangınla mücadele kurumlarının acil ve yeterli finansmanını, yetkili yangın koruma güçlerinin gerekli personel ve gerekli araçlarla güçlendirilmesi
  • İtfaiyenin mekanik donanımının güçlendirilmesi ve yenilenmesi ile altyapının, teknik araçların ve zeminin iyileştirilmesi için gerekli fonların sağlanması.
  • Orman Hizmetlerinin sorumluluğu ve Belediyelerin ve Eyalet İdaresi’nin yardımcı desteği altında her bir dağlık kütle için birleşik bir yangın önleme planı
  • Ormanların yok edilmemesi, yangın bölgelerinin açılması, Ormancılık ve İtfaiye Hizmetlerinin altyapısının doğrudan finanse edilmesi ve güçlendirilmesi, kalıcı personel alımı için bir koordinasyon organının kurulması
  • ND’nin çevre karşıtı yasasının ve ND, PASOK, SYRIZA’nın ormanları, ormanlık arazileri, hatta yeniden ağaçlandırılmış alanları sınıflandıran ve ormana saldırıları yasallaştıran ve yatırımların önünü açan tüm orman yok etme yasalarının kaldırılması.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...