Cep telefonlarındaki taftotitalar artık bankalarda da geçerli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Cep telefonlarındaki taftotitalar artık bankalarda da geçerli

Yunanistan’da 1 Kasım Salı günü itibariyle gov.gr üzerinden indirilen dijital kimlik kartları bankalar ve telekomünikasyon şirketlerinde de geçerli.

Gov.gr Wallet uygulaması, yaz aylarından bu yana yürürlükte olmakla birlikte, bankalar ve telekomünikasyon şirketlerinde resmi evrak olarak kabul edilmiyordu.

Vatandaşlar, 1 Kasım itibariyle Gov.gr Wallet uygulamasındaki QR kodu ‘scan’lanarak banka ve telekomünikasyon şirketlerinde de resmi işlemlerini yapabiliyor.

Temmuz sonunda yürürlüğe giren Gov.gr Wallet uygulaması ile şimdiye kadar, 1.500.000’den fazla dijital kimlik ve sürücü ehliyeti kopyasının cep telefonlarına indirildiği belirtiliyor.

Dijital kopyalar, uluslararası seyahat hariç, ülke içinde, kağıt kimlik ve sürücü ehliyetiyle tamamen aynı geçerliliğe sahip.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...