Ajanlıkla suçlanan Yunan vatandaşına Türkiye’de 12 yıl hapis cezası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ajanlıkla suçlanan Yunan vatandaşına Türkiye’de 12 yıl hapis cezası

Yunan Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına casusluk yapmakla suçlanan Suriye asıllı Yunan vatandaşı Mohamed Amar Ampara Türkiye’de 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mayıs ayında Türkiye’de tutuklanan ve Yunanistan adına casusluk yapmakla suçlanan Suriye asıllı Yunan vatandaşı Mohamed Amar Ampara, Gaziantep’teki mahkeme tarafından dün 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkilileri, 67 yaşındaki Ampara’yı 18 Mayıs 2022’de Türkiye’nin güneydoğusundaki Gaziantep kentinde bir ana caddede saat 21.00’de yakalamıştı.

Ampara o zamandan beri Ankara dışında maksimum güvenlikli bir hapishanede tutuluyor ve Yunanistan adına Türkiye’ye karşı siyasi ve askeri casusluk yapmaktan ağır kovuşturmayla karşı karşıya.

Yunan basınında yer alan habere göre Ampara, diğer şeylerin yanı sıra, bir Yunan ortakla birlikte halı ticareti yapmaktaydı ve ortağıyla mesleki ihtiyaçlar için Türkiye’nin güneydoğusuna, halı fabrikalarının faaliyet gösterdiği Gaziantep şehrine sık sık gitmekteydi.

Son olarak 14-17 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen Domotex Fuarı vesilesiyle şehri ziyaret etmişti.

Ampara’nın oğlu Abdül, ‘Kathimerini’ gazetesine verdiği demecinde, ‘Babamla ortağı bazı ticari anlaşmalar için yirmi dört saat daha şehirde kaldı. 18 Mayıs akşamı saat 21.00’de bir anayolda yürürken sivil giyimli kişiler tarafından durduruldular ve zorla ayrı, koyu renkli ciplere bindirildiler. Beş dakika sonra, babamın Yunan ortağı serbest bırakıldı, ancak babam bırakılmadı.’ diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...