Zara ikinci el elbise satışına yöneliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zara ikinci el elbise satışına yöneliyor

Zara mağazaları, İngiltere pazarına onarım, yeniden satış ve bağış hizmetleri sunan popüler İspanyol markasıyla ikinci el giyim sektöründe çığır açıyor.

Hızlı moda devinin müşterileri önümüzdeki aydan itibaren Zara zincirinden aldıkları kıyafetleri ne zaman alırsa alsın tamir edebilecek. Hizmet, düğme ve fermuar değişimlerinin yanı sıra dikiş restorasyonunu içerecek ve hem mağazada hem de çevrimiçi olarak sağlanacak.

Yeni girişimle birlikte İngiliz tüketiciler, tek bir platform üzerinden ikinci el Zara kıyafetleri satabilecek veya satın alabilecek ve aynı zamanda herhangi bir markanın kıyafetlerini hayır kurumlarına bağışlayabilecek.

Inditex SA grubunun bir şirketi olan Zara’nın giysilerin ömrünü uzatma hamlesi, tekstillerin küresel karbon emisyonlarının yüzde 10’undan sorumlu olması nedeniyle, hızlı moda endüstrisinin genel olarak daha sürdürülebilir olması için yaptığı baskının ardından geldi.

Yaklaşık 200 ülkede online satışla Zara’nın ürünleri şimdiden online olarak en çok satılan markalar arasında yer alıyor.

Depop, Vestiaire, Asos Marketplace ve Re-fashion gibi platformlardan ikinci el Zara giyim ve aksesuarları satın alınabiliyor.

Zara’nın yeniden satış platformu ürün kategorisine göre düzenlenecek ve satıcı tarafından yüklenen görselleri içerecek, ürün bilgileri ise zincirin kendisi tarafından sağlanacak.

2022 yılının başlarında, Zara İngiltere’de çevrimiçi iadeler için ücret almaya başladı ve müşterilerini ülke genelindeki 60 mağazasına ücretsiz kıyafet iade etmeye yönlendirdi.

İspanyol giyim zinciri sürdürülebilirliği teşvik etmede yalnız değil.

Mağaza zinciri Selfridges & Co. Birleşik Krallık’ta bu on yılın sonuna kadar satışların yüzde 45’inin giyim yeniden satışı, kiralaması ve onarımından gelmesini planlıyor.

Bununla birlikte, Çinli hızlı moda devi Shein’in büyümesi, alışveriş yapanların genellikle karbon emisyonlarını azaltmak yerine fiyat faktörüne öncelik verdiğini gösteriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Market Alışverişinin Püf Noktaları: Evinizi Bütçenizle Dost Tutmanın 8 Yolu

Ekonomik dalgalanmalar, hemen hemen her hanenin bütçe planlamasını yeniden gözden geçirmesine neden olurken, tasarruf etmenin yolları da günden güne önem kazanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta ‘Beyaz Gece’ 3 Ağustos’ta

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrinde mağazalarda büyük indirimlerin yapıldığı ‘Beyaz Gece’ bu yıl 3 Ağustos’ta gerçekleşecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe çarşısının yaz programı belli oldu

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) Ticaret Derneği, mağaza ve dükkanlar için 1 Haziran – 31 Ağustos arasındaki dönem için esnafa önerdiği çalışma saatlerini yayınladı.
Devamını oku...